Bahçeköy Yenimahalle Muhtarı Erdoğan Kavraz, yapmak istediği projeler arasında Bahçeköyspor'e tesis kazandırmak olduğunu söyledi.

2005 yılından bu yana muhtarlık yapan Sarıyer'in başarılı muhtarlarından Erdoğan Kavraz, geçtiğimiz aylarda yıkılan Çavuş Apartmanı'ndan Bahçeköy'e, yapılan hizmetlerden hayata geçirmek istediği projeye kadar birçok konuda özel açıklamalar yaptı.

"Şükrü Genç'e teşekkür ediyorum"

Bahçeköy Yenimahalle Muhtarı Erdoğan Kavraz, "1982 yılında Bahçeköy'e yerleştim. 2005 yılında muhtarlığa aday oldum ve bu makamdaki 4. dönemimi geçiriyorum. Mahallemiz 1992 yılında belde olmuştu. 2009 yılında ise beldemiz kapanarak Sarıyer Belediyesi'ne devroldu. Mahallemiz birçok eğitim kurumuna ev sahipliği yapıyor. Orman Fakültesi, semt evi, yaşlı gündüz bakım evi, SAGEM ve kreş var. Bunun yanı sıra beldemiz döneminde inşaatı tamamlanamayan bina kız konut evine çevrildi. Sarıyer'de ilk kreş Bahçeköy'e yapıldı. Bunun için de Şükrü Genç'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Bahçeköylüler olarak şanslıyız"

Kavraz, "Mahallemizde sportif aktiviteler de oldukça fazla. Sarıyer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, maçlarını mahallemizde bulunan spor salonunda oynuyor. Zaman zaman takımızı desteklemek için salona gidiyorum. Bunun yanı sıra Bahçeköy'de orman alanlarımız var. Mahalle halkımız her sabah kalkar yürüyüş ve sporunu yapar. Özellikle pandemi sürecinde doğa ile iç içe yaşamak, temiz hava solumak bize çok faydalı oldu. Açıkçası Bahçeköylüler olarak bu konuda şanslıyız" ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki yıl projemizi hayata geçireceğiz"

Hayata geçirmek istediği proje hakkında konuşan Kavraz, "Bahçeköy spor ile yakından ilgileniyor. Fakat Bahçeköyspor'a ait bir yeri yok. Tüm çalışmalarımızı yaptık, araziyi belirledik, belediyeyle de görüşüyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu projemizi de hayata geçireceğiz" dedi.

"Önceliğimiz vatandaşların can güvenliği oldu"

Kavraz, sözlerini şöyle tamamladı: "2019 yılında Çavuş Apartmanı'nın kolonları patlamıştı. Önceliğimiz vatandaşların can güvenliği oldu. Eski Kaymakamımız Gürsoy Osman Bilgin'in büyük destekleri oldu. Ayrıca Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç ile yaptığımız görüşmelerde binanın tahliye edilmesini kararlaştırdık. Evlerinden çıkmak zorunda kalanları da Kilyos'taki tesislere yerleştirdik. Daha sonra vatandaşlarımızın binanın güçlendirilmesini talep etmesiyle Sarıyer Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla yazışmalar yaptık. Zorlu ve uzun bir süreç oldu. Geçtiğimiz aylarda da kimsenin burnu dahi kanamadan yıkılması bizleri sevindirdi."

SARIYER POSTA