Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. kuruluş yıl dönümü kapsamında ilçe binası önünde kutlama etkinliği düzenledi.

Programa; CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan, Sarıyer Belediye başkan yardımcıları, Sarıyer Belediye Meclisi CHP üyeleri, CHP ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

"Cumhuriyeti yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz"

Açılış konuşmasını yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, "Atatürk 'Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisi' demişti. Kökleri Kuvâ-yi Milliye'ye dayanan bir partiyiz. Kurucu irade tarafından 98 yıl önce kurulan Türkiye Cumhuriyeti, o dönemde olduğu gibi günümüzde de büyük zorluklar yaşıyor. Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan CHP, o yıllarda taşıdığı sorumluluğun benzerini bugün de taşıyor. Ülkemizin gelecek yıllarda da laik ve demokratik bir ülke olması için elimizden geleni yapacağız. Cumhuriyeti yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

"En büyük lider olan Atatürk'e ve Cumhuriyete sahibiz"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Cumhuriyeti anlamak için slogan yerine onu yaşamak gerekiyor. Özellikle emperyalizmin baskısı altında ezilen halkların bir Atatürk'ü olsaydı bu hale düşmeyeceklerdi. Gelmiş geçmiş en büyük lider olan Atatürk'e ve Cumhuriyete sahibiz. Onların değerini bilelim. Herkes Cumhuriyeti yaşam biçimi yapmalı. Yolumuzun açık olduğunu düşünüyorum. Biraz hareket etmemiz lazım. 'İktidar hazır, geliyor' demek yerine yolu daha da genişletmek ve Cumhuriyet Halk Partili olan veya olmayan herkesin bu yola çıkmasını sağlamamız gerekiyor. Cumhuriyet Partili olmak demek sadece kendisi veya kendi gibi düşünenlerin değil, ihtiyacı olan herkesin elinden tutmaktır" ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyet Halk Partisi baba ocağıdır"

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, "Tek bir hedefimiz var. Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti'ni demokratik, laik, yurtsever ve Atatürk'ün öğretileri ışığında gelecek kuşaklara taşıyacak olan yönetim kademesini kaçak saraylara değil, Cumhuriyetin temsili olan Çankaya Köşkü'ne taşımaktır. Türkiye'yi aydınlık geleceğe çıkaracak güç , Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yol göstericiliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin içine düştüğü tek adam rejiminden kurtarmak için tüm paydaşlarla ilişkileri geliştirmek ve Cumhuriyetin kazanımlarını gelecek kuşaklara aktarma konusunda en büyük görev Cumhuriyet Halk Partililerdedir. Kimi zaman yanlışa düşenler, çıkış yol arayanlar olabilir. Fakat bilinmelidir ki Türkiye'nin temeli ne kadar sağlamsa, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de temeli o kadar sağlamdır. Hiç kimse alınganlık göstermesin. Herkese çağrı yapıyorum. Kim yolunu şaşırdıysa adres burasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi baba ocağıdır. Herkesi 6 oklu bayrağın altına davet ediyorum. Gelin tüm yumrukları birleştirelim ve yapılacak ilk seçimde partimizin bayrağını vuralım" şeklinde konuştu.

Konuşmalar tamamlandıktan sonra Cumhuriyet pastası kesildi. Konuklar, programın ardından yenilenen ilçe binasını gezdi.

SARIYER POSTA