Hacıosman’da 2 yıldır faaliyet gösteren Gülizar Ev Yemekleri; birbirinden güzel lezzetleri, samimi ortamı ve sosyal yardımlarıyla Sarıyer için bir restorandan çok daha fazlasını ifade ediyor. Ece Czerw’in işletmeci olduğu restoran, sosyal sorumluluk projelerine verdiği katkıyla örnek oluyor.

Hacıosman’da kadın girişimci Ece Czerw tarafından 2 yıl önce kurulan Gülizar Ev Yemekleri, hem her damak tadına hitap eden leziz yemekleri hem de sosyal yardımlarıyla, tüm Sarıyer’e örnek oluyor. Yemek sektöründe olmanın uzun yıllardır hayali olduğunu dile getiren Ece Hanım, “Benim her zaman yiyecek sektörüne ilgim vardı. Yurt dışında yaşadığım dönemde, ülkemizin mutfağını tanıtma düşüncesiyle Türk restoranı açmak istedim. Ama bir türlü orada bu finansal güce ulaşamadım. Türkiye’ye döndükten sonra uzun yıllar, bir vakıf üniversitesinde halkla ilişkiler bölümünde çalıştım. Daha sonra hayalim olan bu restoranı açtım. Çocukluğumun kıymetli hatırası olan anneannemin adını vererek, hatırasını yaşatmak istedim” dedi.
“TERCİHİMİZ MUTLAK KALİTE”

Kullandıkları malzemelerde kalitenin her zaman ön planda olduğuna dikkat çeken Ece Czerw, “Tercihimiz karlılık değil, mutlak kalite. Daha çok para kazanmayı hedeflediğiniz zaman, bu kaliteyi sürdürmek zorlaşıyor. Buranın spesiyali olan el yapımı mantımız çok beğeniliyor. Mantının yanı sıra, her gün menümüz değişiyor. Ayrıca şirketlere tabldot veriyoruz. Ev partilerine ve davetlerine yemek hazırlıyoruz. Geleneksel yemeklerimize ağırlık verirken, yurtdışında aldığım gastronomi eğitimi ve deneyimlerimden edindiğim farklı ülkelerin yemeklerini de pişiriyoruz. Bilinenler kadar az bilinen lezzetleri de sunmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
BAHŞİŞLER SOSYAL YARDIMLARA AKTARILIYOR

Ticari faaliyetleri kadar sosyal sorumluluğa da önem veren Gülizar Ev Yemekleri işletmecisi Ece Czerw "Bahşiş kutumuza atılan paraları, çalışanlarımızın rızasıyla, çeşitli sosyal yardımlaşma derneklerine veya doğrudan ihtiyaç sahiplerine bağışlıyoruz. Mesela bahşiş kutusunda bir ayda 300 lira biriktiyse, 300 lira da kasamızdan katarak yardım miktarını iki katına çıkarıyoruz. Bu ay ki bağışımızı Kelebek Çocuklar Derneğine yapacağız. Bu çocuklarımızın teni, genetik bir cilt hastalığı nedeniyle çok hassas. ‘Kelebek çocuk hastalığı’ olarak bilinen Epidermoliz Bülloza hastalığı sebebiyle vücudunun her yerinde yaralar çıkan çocuklara, krem yardımında bulunarak acılarını bir nebze olsun azaltmaya çalışacağız” dedi.
RESTORANDAN DAHA FAZLASI

Mahalle halkıyla aralarında çok sıcak bir bağ oluştuğunu dile getiren Ece Hanım, “Burada ihtiyacı olan çocuklara İngilizce dersi veriyorum. Anne eve geç gelecekse, çocuk okuldan döndüğünde annesini burada bekliyor. Mahallenin yedek annesi gibiyim. Bir sıkıntısı, derdi olan kadın arkadaşımız da bizim yanımıza geliyor sorununu bizlerle paylaşıyor. Bize çok fazla kadın geliyor ve ‘Hayalimdeki işi yapıyorsunuz’ diyerek tebrik ediyor. Biz normal bir restorandan daha fazlayız” diyerek sözlerini tamamladı.

 Cumhuriyet Mah. Arabayolu Cad. No: 20/C Tarabya/Sarıyer
0212 223 23 55