Kısa süre önce faaliyete geçen Nepenthe, Yunan mutfağının eşsiz tatlarını konuklarının beğenisine sunuyor. Dünyaca ünlü Kavala kurabiyesinden damla sakızlı Alaçatı kurabiyelerine kadar geniş ürün portföyüne sahip olan Nepenthe, Sarıyerlilerden tam not aldı.

Maden Mahallesi’nde hizmet veren Nepenthe, Yunanistan’a özgü tatları Türk mutfağının doyumsuz lezzetleri ile harmanlayarak, misafirlerine damak şöleni yaşatıyor. Genç girişimci Kioumpra Chikmetoglou tarafından işletilen Nepenthe, kaliteli malzemeler kullanarak ürettiği ürünler ile “az ama öz” felsefesi bağlamında hizmet veriyor.

“Yunanistan’ın özel tatlarını üretiyoruz”

Mutfak alanında uluslar arası tecrübesi bulunan işletme sahibi Kioumpra Chikmetoglou, “Ben Batı Trakya Türküyüm. Yunanistan Kavala’da doğdum. Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Le Cordon Bleu Grand Diploma mezunuyum. Uluslar arası restaurantlarda çalıştım. Geçtiğimiz yıl Norveç’e giderek stajımı yaptım. Nepenthe, Yunancada mutsuzluğu unutturan ilaç anlamına geliyor. Bizde leziz tatlarımızla misafirlerimize mutsuzluklarını unutturacağız. Dünya çapında meşhur Kavala kurabiyelerimiz var. Bunun yanında Yunanistan’ın özel tatlarını üretiyoruz” dedi.

Nepenthe’de kombinasyonlu lezzetler

Birbirinden doyumsuz lezzetlerinin sırrını veren Chikmetoglou şunları söyledi: “Menümüzü oluştururken farklı tatlardan kombinasyon yaptık. Türk damak tadı farklı yerlere ait tatlara alışkın olmayabiliyor. Bu yüzden ürünlerime kendi yorumumu kattım. Örnek vermek gerekirse tahin soslu cevizli ve tel kadayıflı magnolia yapıyorum. Bu sayede Türk damak tadına hitap edebiliyoruz. Kısa süre önce faaliyete girmemize rağmen en çok rağbet gören ürünlerimizden biri olduğunu söyleyebilirim.”

Kaliteli malzemeler ile eşsiz tatlar

“En kaliteli malzemeleri kullanarak daha az ama en iyisini üretmeyi hedefliyoruz” diyen Chikmetoglou, “Kısacası az ama öz üretimi hedefliyoruz. Çünkü daha fazla para kazanmak için kalitemizden ödün veremeyiz. Bizi tercih eden konuklarımıza karşı bir sorumluluğumuz var. Kesinlikle fabrikasyon üretime geçmeyeceğiz. Buraya gelenler verdikleri paranın karşılığını alacaklar” ifadelerini kullandı.

Chikmetoglou’ndan lezzetli tavsiyeler

Nepenthe’ye gelecek olan konuklarına tavsiyelerde bulunan Chikmetoglou şunları söyledi: “Misafirlerimize tüm ürünlerimizin birbirinden lezzetli olduğunu belirterek, paket servisi hizmetimizde damla sakızlı Alaçatı kurabiyesi, caramel bubble, greeky ve ekleri önerebilirim.”

Maden Mah. Kilyos Cad. No: 156/A

İletişim: 0212 403 04 45

İnstagram: Nepenthe_istanbul