Çağımızın gündemlerini belirleyen ve bireylerin birbirlerine daha hızlı ulaşmalarını sağlayan sosyal medya platformları, artık yaşamın her alanını kapsamış durumdadır. Ortaya çıkış süreçlerinde yalnızca bireylerin ilgi odağı halindeyken, zaman içerisinde interaktif yönleriyle adeta tüm oluşumları içerisine çekmeyi başarmışlardır.

Toplulukları yönlendiren ve geniş kitlelere ulaşabilme imkanı sağlayan bu platformlar, işletmelerinde göz bebeği halini almıştır. Günümüzde ise sosyal medya içerisinde bir varlığı olmayan işletmeler, inovatif bakış açısından uzak görünmekte ve rakiplerinden geri planda kalmaktadır. Çünkü; trendleri takip etmek ve müşteri potansiyeline erişmek bu mecraların varlığıyla çok daha kolay ve isabetlidir. Sosyal medya platformlarının bu denli yükselişe geçmesi ve müşterilerin tercihlerini belirleyici unsur haline gelmesi ile beraber sosyal medya ajansı kavramı da ortaya çıkmıştır. Bu ajanslar, markalar adına detaylı hedef kitle analizleri yapmakta ve buna yönelik içerik planları ile etkileyici tasarımlar hazırlamaktadır. Müşterilerin dikkatini çekmek ve onları etkileşime geçirmek sosyal mecralarda zor olarak görünsede, doğru yaklaşım ve doğru yönetim ile başarılı sonuçlar doğurmaktadır.

Sosyal medya yönetimi hizmeti veren ajanslar, tüm sektörler için bunu sağlayabilecek bilgi ve tecrübeye sahip ekiplerden oluşmaktadır. İçerik editörleri, grafik tasarımcılar ve sosyal medya yönetmenleri ile beraber yürütülen bu çalışmalar, bilir kişiler tarafından yapıldığı için bir hayli fark yaratmaktadır. Kreatif içerikler, sosyal medyanın bel kemiğidir. Milyonlarca rakibin yer aldığı bir ortamda, aynı mottolar ve benzer tasarımlar ile ayrışmak neredeyse imkansızdır. Bu noktada bir markanın eşsiz ve benzersiz yönlerini ön plana çıkarmak profesyonel sosyal medya ajansı ve yönetim şekline bağlıdır.

Bir markanın kurumsal kimlik çalışmaları (logo, kartvizit vb.) , aslında onun değerlerini ve çizgilerini belirtmektedir. Sosyal mecralarda kurumsal kimlik tasarımlarından bağımsız renkler ve tasarım dili kullanıldığı takdirde ortaya karmaşık bir yapı çıkması muhtemeldir. Fakat deneyimli sosyal medya ajansları, marka bilinirliği ve marka itibarını düşünerek ilerlemektedir. Konsept çalışmalar sayesinde, müşteri kitlesinin markaya karşı güven sadakati duymasını ve güven bağı oluşmasını sağlamaktadır.

Sosyal Medya Ajansı Ve Yönetim Stratejileri

Kurumsal bir sosyal medya yönetiminde bütünüyle markanın amacına odaklanılması gerekmektedir. Amaç kurumsal sosyal medya hesapları oluşturmak mı? satışa yönlendirmek mi? web site trafiğini arttırmak mı? marka bilinirliği kazanmak mı? Tüm bunlar marka sahiplerinden eksiksizce öğrenilmesi gereken detaylardır. Başarı hedeflerine ulaşabilmek için sağlanması gereken bir dizi madde bulunmaktadır. Profesyonel bir sosyal medya ajansı, yönetimini üstlendiği markalar adına olmazsa olmaz denilebilen çalışmalar yürütmektedir. Bunlar sırasıyla;

  • Rakip Analizi
  • Hedef Kitle Analizi
  • İçerik Stratejileri
  • Kreatif Tasarımlar
  • Etkileşim Tüyoları
  • Sektörel Hashtag Kullanımı
  • Moderasyon Hizmeti
  • Trendleri Takip Etme
  • Dönemlik Kampanya Çalışmaları

Sosyal Medyada İçerik Stratejisinin Önemi Nedir?

Sosyal mecralarda yapılan tüm çalışmalar, hedef kitlenin önüne düşeceği bilinciyle hazırlanmalıdır. Bu sebeple bir ürünü veya bir enformasyonu potansiyel müşterilerin önüne sergilerken, son derece dikkatli olunmalıdır. Yanlış bir motto veya yanlış verilen ufak bir bilgi, yeni müşteri kazanımının aksine var olan müşterilerin kaybına sebebiyet verebilmektedir. Saniyeler içerisinde geniş kitlelere yayılabilen paylaşımlar olumsuz düşüncelere yer verdiği takdirde, kullanıcıların belki de senelerce unutamayacağı bir şey olarak markanın önüne set olabilmektedir.

Kurumsal sosyal medya hesaplarının yönetimi, bireysel hesaplara nazaran çok daha özen ve tecrübe gerektirmektedir. Başarılı etkileşimler ve mutlu müşteriler edinmek için markalara yönelik içerik planı takvimleri hazırlanmalıdır, yenilikçi mottolar ve şeffaf bilgiler verilmelidir. Takipçileri daima gelişmelerden haberdar etmek, onlarla beraber hareket etmek ve fikirlerini almak, yorumlara yanıt vermek, gelen mesajlara yanıt vermek gibi ufak işlemler aslında müşterileri birer marka savunucusu haline getirmenin adımlarıdır. Yapılan araştırmalara göre, sosyal medya platformlarında takipçilerine yanıt veren markaların çok daha samimi ve güvenilir olarak anıldığı gözlemlenmiştir.

Kreatif Sosyal Medya Tasarımları

Her markanın kendine özgü çizgileri bulunmaktadır, bu çizgiler üzerinden farklı tasarımlar yaratmak profesyonel bir bakış açısıyla ortaya çıkabilmektedir. Ancak sosyal medya platformlarında mutlaka markanın farklı yönlerini vurgulamak gerekmektedir. Bu yönler her marka için değişkenlik göstermektedir ve dönemsel olarakta ortaya çıkabilmektedir. Örnek verecek olursak; kozmetik markalarının özel gün indirimleri, giyim markalarının sezon indirimleri veya ödeme seçenekleri, teknoloji mağazalarında garanti süresi vs. gibi birçok vurgu yapılacak nokta bulunmaktadır. Önemli olan markanın avantajlarını ve neden tercih edilir olduğunu gözler önüne sermektir.

Kreatif tasarımlar sosyal medya ajansı tarafından hazırlanan ve marka sahiplerine sunulan çalışmalardır. Marka sahipleri ile iş birliği içerisinde yürütülen paylaşımların, marka satışlarını arttırması ve müşteri ağını genişletmesi çok daha mümkündür. Trendlere ve kampanyalara markanın katılım sağlaması, hem marka bilinirliğini arttıracaktır hem de etkileşimleri yükseltecektir. Burada tek önemli nokta kreatif fikirlerle ilerlemektir.

Creodive Sosyal Medya Ajansı İle Hedef Kitlenize Ulaşın!

Markaların sektörel tecrübelerini, inovatif bakış açısıyla ve tasarım gücüyle harmanlayan Creodive sosyal medya ajansı, markaların zirveye olan yolculuklarına öncülük etmektedir. Hayallerin ötesinde tasarımlara imza atarak, sektörün başarılı örneklerini yaratmaktadır. Dijital dönüşüm kapsamında olan markalara veya girişimci ruha sahip olan yeni oluşum şirketlerine yaratıcı fikirleriyle adeta yol planı çizmektedir. Alanında uzman ekibiyle beraber, markaların tüm dijital ihtiyaçlarına yanıt verebilecek deneyime sahiptir. 'Yeni bir jenerasyon tasarlıyoruz' mottosuyla ilerleyen yeni nesil dijital medya ajansı, markaların çözüm ortağı olma düşüncesiyle ilerlemektedir. Dijitalin içerisinde yepyeni bir dünya olduğunu ve bu dünyanın dışında kalan işletmelerin, pastadaki paydan yoksun kaldığını farketmiştir. Hedef kitlelerine ulaşmayı ve marka itibarını oturtmayı amaçlayan tüm markalar için 360 derece hizmet vermektedir.

Creodive Dijital Medya Ajansı Neler Yapar?

Her marka dijital varlıklarını oluşturmak ve hedef kitlesine ulaşarak marka bilinirliğini elde etmek istemektedir. Creodive ile tüm bu süreçleri daha hızlı ve daha başarılı atlatmak mümkündür. Markaları hedef kitleleriyle bir araya getiren ve onların dikkatini çekebilecek nitelikte görsel ve metinsel içeriği kuvvetli çalışmalar hazırlayan Creodive dijital medya ajansı, dijitalde yer alabilecek tüm ihtiyaçlara yanıt vermektedir.

Sağladığı hizmetler;

  • Web Tasarım
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • SEO Danışmanlığı
  • Grafik Tasarım
  • Logo Tasarımı
  • Google Ads Reklamları
  • Sosyal Medya Reklamları

olarak sıralanmaktadır. Markaların hikayesini oluşturan, stratejilerini belirleyen, hedef kitlesini analiz eden ve marka imajını çizen Creodive dijital medya ajansı adeta markaların eşsiz ve benzersiz yönlerini ortaya çıkarmaktadır.

Creodive Nasıl Kurulmuştur?

İlk olarak faaliyetlerini freelance olarak yürüten Yunus Doğukan Oğlakcı, 2014 yılında tecrübelerini de yanına alarak Creodive Dijital Medya Ajansının kurulmasına öncülük etmiştir. 'Yeni bir jenerasyon tasarlıyoruz' mottosuyla hayata geçirerek, yeni nesil dijital ajansının temellerini atmıştır. Dijitaldeki tüm ihtiyaçlara dair deneyim sahibi olan Yunus Doğukan Oğlakcı, kendi ajansını kurmadan önce birçok önemli referansa sahip olmuştur. Gelişim Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Irmak Okulları gibi eğitim sektöründeki önemli isimlerin web tasarım ve grafik çalışmalarında yer aldığı bilinmektedir.

Markaların dijitaldeki başarı hedeflerini gören ve onlar adına geniş açıdan görüp düşünebilen Yunus Doğukan Oğlakcı, profesyonel bir kadroyu bir araya toplayarak hizmetlerini vermeye başlamıştır. Trendleri takip eden, tüm sektörlere dair bilgi sahibi olan ve görsel iletişimi kuvvetli olan içerik editörleri, art direktörleri ve kreatif direktörleri ile beraber markalara inovatif bakış açısı kazandırmıştır. Bu sayede hedef kitlelerine ulaşabilen markalar, ticari bir başarı elde etmiştir.