İstanbul’un parlayan yıldızı olan Sarıyer, günden güne gelişmeye devam ediyor.  “İstanbul’un incisi” olarak bilinen Sarıyer’e birçok sektörden yatırımcı gözünü dikti. İlçede son dönemde açılan işletme sayısı azımsanmayacak boyuta ulaştı. Kuyumculuk sektörünün yatırımcıları da Sarıyer’den vazgeçmiyor.
Sarıyer’de çok sayıda kuyumcu var. Birçoğu çok uzun yıllardır bu işi yaparken birçoğu da sektöre yeni atıldı. Sarıyer Merkez Mahallesi’nde açılan Eser Kuyumculuk ise başka bir özelliğe sahip. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olan Şakir Görgen, baba mesleği olan kuyumculuk mesleğini Sarıyer’de taçlandıran bir isim. Uzun yıllardır öğretmenlik yapan Görgen’in Sarıyer’de ailece işlettikleri birçok kuyumcu mağazası var. Öğretmenlikten kuyumculuğa geçiş yapan Şakir Görgen yeni açtığı mağazada baba mesleğini devam ettiriyor.

Kızlarının adını yaşatıyor

Şakir Görgen’in sahibi olduğu Eser Kuyumculuk, ismini Görgen’in kızlarının isimlerinden alıyor. Elif, Sabahat ve Reyyan isminde üç kızı olan işletmeci, mağazanın ismini kızlarının isimlerin baş harfinden oluşturdu.  Doğma büyüme Sarıyerli olan Şakir Görgen’in ailesi 22 yıldır kuyumculuk yapıyor. Görgen, çocukluğundan beri sektörün içinde yer alıyor. Sarıyer’de kendi mağazasını açmaktan mutlu olduğunu söyleyen Şakir Görgen, “Sarıyerli olmam ve mesleğe burada başlamış olmam burada işletme açmamın başlıca sebebidir. Baba mesleğim olan kuyumculuğu severek yapıyorum. Öğretmenlik mesleğime son verdim bundan sonra Sarıyer’de kuyumculuk yapacağım. Hem farklı tasarımlarımızla hem de samimiyetimizle şimdiden birçok dost edindik” dedi.

1Eser’de çok farklı ‘eser’ler var

Eser Kuyumculuk’ta bilezik, yüzük ve kolye çeşitlerinden ziyade diğer mağazalardan farklı olan birçok ürün bulunuyor.  Mağazada özellikle kolye çeşitleri yoğunlukta. Yurt dışında trend olan çalışmalar yaptıklarını belirten işletmeci Şakir Görgen, “Kolye çeşitlerimiz yurt dışında revaçta olan sembolik kolyelerden oluşuyor. Bereket, şans, aşk, uğur gibi anlamlar taşıyan tasarımlarımız var. Altın piyasasını yakında takip ediyoruz, yerimizde durmuyoruz. Özel siparişler de alıyoruz; herkesin zevkine göre tasarımlar yapıyoruz” şeklinde konuştu.  Eser Kuyumculuk’ta hem göze hem de kalbe hitap eden ürünler sergileniyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle nişan ve düğün gibi organizasyonların da başladığına dikkat çeken Görgen, “İnsanların mutluluğunda payımız olması bizi de mutlu ediyor. Para kazanmaktan ziyade gelin adaylarının takılarında ismimiz olması güzel duygu. Özel günlerinden önce bize gelen gelin ve damat adaylarına hem yardımcı oluyoruz hem de dostluk kuruyoruz” dedi.

Alanında eğitimli ve başarılı bir isim

Görgen ailesi, büyük altın markası ALTINBAŞ ASSOS’un yaklaşık yirmi senedir bayiliğini yapıyor. Görgen’in MEB onaylı ustalık belgelerinin yanı sıra ASSOS’un düzenlediği “Pırlantada 4 C Kalite” ve “Mutlu Çalışan Mutlu İşyeri” Belgeleri de bulunuyor. Eser Kuyumculuk’ta ağırlıklı olarak FAVORİ marka altın modelleri olduğunu belirten Görgen, “Aldığım eğitimler ustalık belgeleriyle kanıtlandı. Bu işi bilinçli olarak yapmak gerekir. “Kıymetli Maden İşçiliği” üzerine de eğitim aldım. Sektörü bu şekilde temsil etmekten dolayı gururluyum” dedi.

“Darbe ile insanlar birlik olmayı öğrendi”

6Şakir Görgen, ülkemizde ve dünyada son dönemde yaşanan ekonomik krizin kendilerini de etkilediğini ifade ederek “Özellikle Amerikan seçimleri piyasayı etkiledi. 15 Ocak ve 8 Mart arasında her sene altın fiyatının arttığı bir dönem var. Biz de bu dönemi bekliyoruz. Doların değer kaybetmesi ve EURO’nun değer kazanması, altın fiyatlarında da dengesizlik yaşanmasına neden oldu.  15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini de değerlendiren Görgen, darbe ile insanların birlik olmayı öğrendiklerini, meydanlarda da vatanlarına hep birlikte sahip çıkmayı haykırdıklarını söyledi. Görgen, “Darbe girişimi ekonomiyi olumsuz etkiledi. Bu da birçok sektörü etkiledi ama en önemlisi demokrasinin değerini öğretti. Artık insanlar din, dil ve ırk ayırımı yapmıyor. Kimse kimseye “öteki” gözüyle bakmıyor.  Bu en büyük kazanımdır” şeklinde konuştu.

Sarıyer Merkez Mahallesi Şehit Mithat Yılmaz Caddesi No: 46 / C Sarıyer

Tel: 0212 218 66 64