GSM: 0542 215 1728

Re/Max Ahenk bünyesinde gayrimenkul danışmanı olarak faaliyet gösteren Mimar Hakan Taşoğlu, 30 yıllık mimarlık tecrübesiyle de ev alacak olanların hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

Zekeriyaköy'de hizmet veren ve gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından olan Remax Ahenk, Hakan Taşoğlu'nun da yer aldığı 30 emlak danışmanıyla faaliyetlerine devam ediyor.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ EVLERİ SARIYER'E KAZANDIRIYOR

Mimar Hakan Taşoğlu, diğer gayrimenkul danışmanlarının aksine konut sahibi olmak isteyenlere mimarlık hizmeti de veriyor. Atıl vaziyette olan, bakımsız, unutulmaya yüz tutmuş evleri alarak, baştan aşağı yenileyen ve adeta yeni bir bina inşa eden Taşoğlu, bu çalışmaları da eve talip olan alıcıların istekleri doğrultusunda yapıyor. Bu sayede hem hayalleri gerçekleştiriyor hem de Sarıyer'in görüntüsünü bozan yapıları güzelleştiriyor.

"MİMARLIK İLE EMLAKÇILIĞI HARMANLADIM"

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Mimar Taşoğlu, "Yaklaşık 30 yıllık mimarım. Emlak sektöründe marka olan ve benim nezdimde çok önemli olan Tülin ve Sinem Hanım’ın destekleriyle bu işe girdim. Yönlendirmeleri sayesinde mimarlığın yanında gayrimenkul alanında da bilgi sahibi oldum. Ben de bu fırsatı değerlendirerek bu iki mesleği harmanladım. Bu doğrultuda, Sarıyer'in ve Boğaz'ın genelindeki konutlar ile ilgili projelere yoğunlaşacağız. Alıcıya hayallerini soracağız ve biz de o istekleri yerine getirmek için gerekli restorasyon, tadilat çalışmalarını yapacağız" diye konuştu.

"SARIYER'İN GÜZELLİĞİNİ BOZAN KONUT KALMAYACAK"

İlçedeki eski evleri yeniden Sarıyer'e kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Taşoğlu, "Sarıyer yalnızca İstanbul'un değil, Türkiye'nin en güzel ve eşsiz yerleşim yerlerinden bir tanesi. Fakat ilçede birçok atıl vaziyette olan, sahipsiz veya ilgilenilmeyen yapı var. Biz bu yerleri alıcılar ile buluşturuyoruz. Bu sayede hem insanları konut sahibi yapıyoruz, hem de Sarıyer'in görünüşüne yakışan bir yapı ortaya çıkarıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda, Sarıyer'in güzelliğini bozan konut kalmayacak” dedi.

“BU İŞLER ANLATILDIĞI KADAR ZOR DEĞİL”

Doğru bilinen yanlışları anlatan Taşoğlu, “Konut sahipleri veya o yapıyı alacak kişiler yanlış yönlendirmelerden dolayı bu işlere çok fazla girmek istemiyor. Gerek maddi yönü gerekse ilgili mercilerden izin alma konusu anlatıldığı kadar zor değil. Biz bu sürecin en iyi şekilde ilerlemesi için aracı oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"VERECEKLERİ YETKİ İLE HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ"

Taşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nü hukuka uygun ve gerekli tüm doneleri sunduğunuz zaman size engel çıkaracak bir kurum olarak görmüyorum. Görevleri gereği ilçenin dokusunun bozulmaması ve yasa dışı yapıların inşa edilmemesi için çalışıyorlar. İstedikleri her türlü bilgiyi onlara vermeniz lazım. Ayrıca sunumu da çok iyi yapmanız gerekiyor. Bunları yaptığınız takdirde size kolaylık sağlıyorlar. Şuan üzerinde bulunduğumuz binanın taban oturumu 100 metrekare, tüm alanları dahil ettiğiniz zaman ise bu rakam 400 metrekareye ulaşıyor. İkiz villa konseptinde bir yapıdan bahsediyoruz. Remax Ahenk olarak bu tip yapılara talibiz. Bizlere verecekleri yetki ile hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz."

www.remaxahenk.com

Zekeriyaköy Mah. Alaserçe Sok. No: 2/1 Sarıyer

SARIYER POSTA GAZETESİ