BİLGİ TEL: 0212 342 33 86

Yaklaşık 9 yıldır Maden Mahallesi'nde hizmet veren Lolipop Kırtasiye, 21 Eylül tarihinde başlaması planlanan 2020-2021 yüz yüze eğitim ve öğretim yılı öncesi Sarıyerli öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eğitim yılının kademeli olarak 21 Eylül'de başlayacağını duyurmasının ardından binlerce Sarıyerli öğrenci okula gitmeye hazırlanıyor. 9 yıldır kalite ve müşteri memnuniyetinden ödün vermeden çocukların kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayan Lolipop Kırtasiye, bu yıl da öğrencileri bekliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONAYLI ÜRÜNLER

Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Lolipop Kırtasiye, büro, kırtasiye, okul öncesi eğitim malzemeleri, yardımcı kitaplar, ebru malzemeleri, sanatsal ürünler, ISO-9001 sertifikalı oyuncaklar, parti ürünleri, pc donanım ürünleri, bilimsel setler, hobi malzemeleri, kutu oyunları ve yaş grubu oyuncaklarının satışını yapıyor. Play Doh'un Sarıyer bölge bayisi olan Lolipop Kırtasiye'deki ürünler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı.

"ÜRÜNLERİMİZİN ARKASINDAYIZ"

Lolipop Kırtasiye ile ilgili bilgiler veren işletme sahibi Gökhan Acar, "Yaklaşık 9 yıldır Sarıyerlilere hizmet veriyoruz. Ürün portföyümüzde okul malzemeleri, oyuncak, hediyelik eşya, baskı hizmetleri, ofis malzemeleri ve çocuk kitapları bulunurken, aynı zamanda şirket ve firmalara da toptan satışımız mevcut. Dünyaca kabul görmüş markaların yetkili satıcısıyız. Ayrıca ürünlerimizin de arkasındayız. Yani satışı gerçekleştirdikten sonra da yaşanabilecek sorunlara da çözüm buluyoruz" ifadelerini kullandı.

"BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR"

Corona virüsün sektörü olumsuz etkilediğini belirten Acar, "Pandemi süreci dünya genelini olduğu gibi Türkiye'yi de olumsuz etkiledi. Açıkçası bizi gafil avladı. Bu yüzden meydana gelen belirsizlik işlerimize yansıdı. Geçtiğimiz 3 ay boyunca çocuklar evlerinde olduğu için satışlarımız iyiydi. Özellikle yaratıcı oyunlara ilgi yoğun oldu. Fakat bir kırtasiyenin olmazsa olmazsı eylül ayıdır. Çünkü okullar bu tarihte açılıyor. Bu dönemde yaptığı satış ile seneyi idare eder. Biz de yeni eğitim ve öğretim sezonu öncesi yüksek miktarda alımlar gerçekleştirdik. Ancak belirsizlik devam ediyor. Bu ürünlerin elimizde kalıp kalmayacağından emin değiliz. Ayrıca ödemelerimiz de bu ayda başlıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

ACAR'DAN MARKET TEPKİSİ!

Acar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu kadar olumsuzluğun yanı sıra bir de gıda üzerine satış yapan işletmelerin kırtasiye ürünleri satması işlerimizi daha da bozuyor. Marketlerin alışveriş sistemi şu şekildedir; konsinye alım yaparlar ve maksimum 1 ay raflarında tutarlar. Çok düşük seviyede kar elde edip pastanın büyük dilimini aldıktan sonra ürünleri iade ederler. Çünkü alımları çok büyük. Bizi destekleyecek olan firmalar maalesef bu işletmelere ürün veriyor. Daha doğrusu vermek zorunda kalıyorlar. Vatandaşlar marketlerde istedikleri ürünleri bulamayabiliyor fakat biz 365 gün boyunca hizmet veriyoruz. Az önce bahsettiğim etkenlerden dolayı kırtasiyeler az da olsa yüksek fiyattan ürün alabilirler ancak marketlerde olmayan hizmetler için bizlere geliyorlar. Bizim sıkıntımız da burada başlıyor. Yıl boyunca hizmet veriyoruz ama bazı internet siteleri ve marketler 1 ayda tüm sistemimizi altüst edip gidiyorlar. Buna da göz yumuluyor ve bu bizi üzüyor."

Maden Mah. Kuğu Sok. No:8 Sarıyer

www.lolipopkirtasiye.com

SARIYER POSTA GAZETESİ