Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi tarafından onaylanan 1000/5000 ölçekli Gümüşdere ve Kısırkaya’daki imar planlarını onamak için 5 yıldır oyalayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, buradan birilerine rant mı? sağlanıyor sorusunu akıllara getirdi.

VATANDAŞLAR DURUMDAN RAHATSIZ

Gümüşdere ve Kısırkaya’da arazisi bulunan yüzlerce vatandaş, Emlak Konut GYO ve Siyah Kalem ortaklığının projesini onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu bölgede ki imar iznini onaylamada neden beklettiklerini anlayamadıklarını dile getirdi. Vatandaşlar, “ Gümüşdere ve Kısırkaya’da arazilerimiz var fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buradaki arazilerin imar iznini 5 yıldan bu yana bizleri oyalayarak vermedi. İmar izni olmayan arazilerimiz bu nedenle değerinin çok daha altında fiyata gidiyor. Bakanlık, burada arazi simsarlarına mı? hizmet ediyor.”dedi.
ÇOK YÜKSEK KAZANÇ SAĞLAYACAKLAR

Bölgede birilerinin arazileri ucuz fiyatlara alarak toplamaya başladığını ifade eden toprak sahipleri, “ Birçok arkadaşımız ekonomik sıkıntıları doğrultusunda Gümüşdere ve Kısırkaya’da ki arazilerini satmak zorunda kalıyor. Ancak imar izni verilmeyen araziler şuan için çok düşük rakamlara satılıyor. Bu araziler imar izninin verilmesiyle birlikte katlanarak değer kazanacak yerlerdir. Arazilerimizi alanlar buradan bir rant sağlama peşinde mi koşuyor? Bakanlık birilerinin rant sağlaması için mi 5 yıldır bizleri imar izni çıkarmak için oyalıyorlar? ” diye isyanları dile getirdi.

Sarıyer Posta gazetesi olarak, bizlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılacak konu ile ilgili bir açıklamayı yayınlayacağımızı belirterek, konunun da takipçisi olmaya devam edeceğimiz.