Huzur, keyif, deniz ve doğayı birarada  arıyorsanız yolunuz Garipçe’ye düşmeli. Bunların yanı sıra bir de lezzet ve farklı tatlar istiyorsanız o zaman adresiniz Koliva Restoran. Bereket, lezzet, hijyen, güleryüz birleşmiş ve Koliva’da yaşam bulmuş.



İstanbul güzel bir şehir olduğu kadar trafiği, hareketi, gürültüsüyle bir o kadar da yoran bir şehir. Bu şehirde yaşayanlar hafta sonları nefes alabilecekleri, sakince kafa dinleyip huzur bulacakları yerlere kaçmak isterler. İşte Sarıyer’e bağlı, Rumelikavağı ile Rumelifeneri köyü arasında kalan bir balıkçı köyü Garipçe köyü böyle bir yer. Garipçe’ye gidiş için kullanılan yol da bir o kadar hayran bıraktırıcı güzelliğe sahip.
KAYIKLARLA TAŞINAN LEZZET

İstanbul’un Karadeniz ayağına daha yakın olan bu ‘garip’ köy; hem tarihi hem huzuru hem de mekânları açısından görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Garipçe’de güzel bir gün geçirmek isteyenlerin; hem lezzetli balıkları, mezeleri, kahvaltısı hem de misafirlerine ‘evlerindeymiş’ gibi rahat olmalarını sağlayan Koliva Restoranı ziyaret etmelerini öneririm. Mekan adını Lazca’da mısır anlamına gelen Koliva’dan almış. Mısırın bereketi hep onlarla olsun diye… Garipçe’nin tek kumlu restoranı olan Koliva’ya balıklar kayıklarla günlük olarak geliyor. Hafta sonları misafirlerine açık büfe 68 çeşit kahvaltı sunan Koliva’da; yoğurttan peynire, salatalara, mezelere dek her şey doğal ve ev yapımı. Ayrıca Karadeniz’in mıhlamasını sevenler için Koliva kaçırılmayacak bir mekan.
“MÜŞTERİ DEĞİL MİSAFİR”

Koliva Restoranın işletmecisi genç bir kadın girişimci Tuğçe Alemdar. Hizmet sektörünün zor iş olduğunu belirten Alemdar, başarılarını; lezzetli yemekleri yanı sıra Koliva’yı ziyaret edenlere ‘müşteri’ değil misafir gözüyle bakmalarına bağlıyor. Misyon ve vizyonlarının kadın girişimcilere örnek olmak olduğunun altını çizen Alemdar, “Koliva’ya kadın eli değdiği için güzel lezzetler ortaya çıkıyor. Kadınların artık evin dışında da her alanda olması gerekiyor” diye belirtti.

Alkolsüz bir mekan olan ve ortalama 250 kişilik kapasiteye sahip Koliva Restoran’da sık sık evlilik teklifi, doğum günü, iş toplantıları gibi organizasyonlar yapılmakta. Balık fiyatlarının menülere göre değiştiği Koliva’da kahvaltı 40 TL.

Adres: Garipçe Mahallesi, Garipçe Caddesi, No 76/1, Sarıyer İstanbul İnstagram: @garipcekoliva, Facebook: @kolivakahvaltivebalik

532 3873286