İLETİŞİM: 0212 226 44 44 - 0552 892 44 44

Kısa süre önce yeni şubesinin kapılarını açan Sarıyer Göktürk Sürücü Kursu’nun Kurucusu, İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turan Özdoğan, sektör ile ilgili merak edilenleri Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlattı.

2007 yılında kurulan Göktürk Sürücü Kursu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetim ve gözetimi altında faaliyetlerini Sarıyer’de de sürdürüyor.

“SARIYERLİLERE HİZMET ETMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Sürücü kursu ile ilgili bilgiler veren Özdoğan, “Yaklaşık 15 yıldır Göktürk’te faaliyet gösteriyoruz. Bu yıl da Sarıyerlilere hizmet etmek için şubemizi açtık. Sarıyer her zaman bizim gönlümüzde olan bir ilçeydi. Yeşilin maviyle buluştuğu, İstanbul’un gözbebeği olan bir semt. Bu yüzden Sarıyerlilere hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bünyemizde hizmet veren tüm personellerimiz Milli Eğitim Bakanlığı’nın sertifikalarını almış, yıllardır bu sektörde yer alan tecrübeli isimlerden oluşuyor” diye konuştu.

“LİSE DİPLOMASININ OLMASI YETİYOR”

Özdoğan, “Direksiyon eğitmeni olabilmek için en az iki yıllık üniversite mezunu olma şartı vardı. İSKEF olarak özellikle pandemi ile birlikte artan işsizliği de göz önünde bulundurarak bakanlığımızla temasa geçtik. Bu kuralı yeniden lise mezunu olarak değiştirilmesini talep ettik. Artık direksiyon hocası olmak isteyenlerin lise diplomasının olması yetiyor. Bunun dışında sürücü belgesinin en az 3 yaşında olması ve sabıkasının olmaması gerekiyor. Tabi bunun dışında gerekli tüm eğitimleri de alması gerekiyor. Hiçbir bilgisi olmayanlar direksiyon eğitmeni olamaz” ifadelerini kullandı.

BUGÜN AL, SENEYE ÖDE!

Ehliyet almak isteyenlere müjdeli bir haber veren Özdoğan, “Covid-19 salgınında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik krize neden oldu. Sarıyer Göktürk Sürücü Kursu olarak ne yapabiliriz diye düşündük.  Akabinde ‘Bugün al seneye öde’ kampanyasını hayata geçirdik. Buna göre, Ziraat, TEB ve Garanti Bankası’nın da içerisinde yer aldığı toplam 5 bankanın bonus özelliği olan kredi kartlarına 12 ay taksit yapıyoruz. Bu sayede ekonomik zorluklar içerisinde bir nebze de olsa kolaylık sağlıyoruz. Bu taksitin içerisinde kurs ücreti, yazılı sınav harcı, direksiyon sınav parası, maliyeye yatırılan harç ve ehliyet kart bedelleri dahil. Çünkü sürücü belgesi sadece kurs ücretinden oluşmuyor” şeklinde konuştu.

“17 SAAT EĞİTİMLERİMİZ OLUYOR”

Özdoğan, “Bir sürücü kursu her şeyden önce direksiyon eğitimi demektir. Bunun dışındakiler yan unsurdur. Sarıyer Göktürk Sürücü Kursu olarak fazladan direksiyon dersi veriyoruz. Bu doğrultuda 14 yerine 17 saat eğitimlerimiz oluyor. Yıllar önce yalnızca bir tur araç kullanmakla veya tanıdık vasıtasıyla ehliyet alınabiliyordu. Fakat şu an sadece bir direksiyon sınavının süresi 35 dakika. İlk olarak aracın kaputu açılır ve 5 dakika boyunca içerisindeki malzemeler sorulur. Kalan 30 dakikada ise emniyet kemerinin takılması, seyir hali, düz bir şekilde 25 metre geriye gitme ve paralel park sınavı gerçekleştiriliyor” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRE BİR YAKINDAN İLGİLENİYORUZ”

Sarıyerlilere uyarılarda bulunan Özdoğan, şunları söyledi: “Üzülerek ifade ediyorum ki her söktörde olduğu gibi ‘çantacılar’ diye tabir edilen bazı kişilerin olduğunu gördük. Peki bunlar kimlerdir?  Ben ondan ücreti alayım fakat siz de bana komisyon verin’ diyor. Bu sayede indirim yapmış gibi gözüküp vatandaşın cebindeki paraya göz dikiyor. Bu tarz yanlış uygulamalara karşı olan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizlerin aracılığıyla bir kez daha vurgulamak istiyorum. Sarıyer Göktürk Sürücü Kursu adına hiç kimsenin aracılık yapması söz konusu olamaz. Firma olarak tüm kursiyerlerimizle bire bir yakından ilgileniyoruz” dedi. 

Sarıyer Merkez Mah. Yeni Mahalle Cad. No: 33/B (Tarihi Ali Kethüda Camii Karşısı)

www.gokturksurucukursu.com

SARIYER POSTA GAZETESİ