Islak temizleme üzerine hizmet veren Dr. WetClean, çevre dostu uygulamaları, kanserojen madde içermeyen temizlik yöntemleri ile müşterilerine giysilerini hijyenik ve sağlıklı bir şekilde teslim ediyor.

Maslak Mashattan Sitesi’nde faaliyet gösteren Dr. WetClean, özel olarak geliştirilmiş teknolojiye sahip makineleri ve bu sisteme uygun üretilmiş çevreye duyarlı deterjanları ile hassas ve çekme problemi olan kumaşlarda yakaladığı başarıyla adından sıkça söz ettiriyor. WetClean sistemi ile giysilerin temiz, hijyenik, parlak ve renklerinin daha canlı olmasını sağlıyor.

Doğa dost Dr. WetClean

Firma ile ilgili bilgiler veren Gökhan Şatıroğlu, “Dr. WetClean olarak 1995 yılından bu yana piyasanın içerisindeyiz. Burada önemli olan esnaf olabilmek. İşin hakkını verdikten sonra da emeğinizin karşılığını mutlaka alırsınız. 2010 yılından itibaren Maslak Mashattan’da hizmet veriyoruz. Firmamızın sloganı “Doğa dostu.” Giyim temizleme aşamasında hiçbir şekilde kanserojen madde kullanmıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa’nın bazı ülkelerinde kuru temizleme yasaklandı. Fakat ülkemizde henüz bu bilince sahip değiliz. Maalesef bizim insanımız sağlıktan ziyade görüntüye ve işin maddi boyutuyla daha çok ilgileniyor. WetClean’i konumunu ve verdiği hizmeti göz önünde bulundurduğunuzda diğer firmalara oranla pahalı bir yer değil. Bunun yanında sağlık parayla satın alınamaz” dedi.

“Kuru değil, ıslak temizlemeyiz”

“Biz kuru temizleme değil, ıslak temizlemeyiz” diyen Şatıroğlu, “Ancak akıllara ürünü yıkayıp zarar veriliyor düşüncesi gelmesin. Ayrıca kaliteli ürün doğru şekilde yıkanırsa zarar görmez. Bizim kullandığımız makineler evlerde bulunanlar gibi değil. Kuru temizlemelerden çıkan giysilerin üzerindeki kimyasal maddeler çok sağlıksız. Şahsen hiçbir zaman kuru temizlemeyi kullanmadım. Bunu ıslak temizleme yapıyoruz diye söylemiyorum. Dediğim gibi Avrupa’nın birçok yerinde bu işlem yasaklandı. Biz ıslak temizleme yaparak, insanlara ürünlerini hijyenik bir şekilde teslim ediyoruz. Dr. WetClean olarak giysilerin doktoruyuz diyoruz. Kirlenen veya leke olan eşyalar olduğu zaman bize gelsinler. Çünkü ilkel yöntemler kullanıldıktan sonra leke tepkimeye giriyor ve çıkması çok daha zor oluyor” şeklinde konuştu.

“Şubelerimizi genişletmek istiyoruz”

Dr. WetClean olarak yeni yıldaki hedeflerini anlatan Şatıroğlu, “Avrupa ve Anadolu yakasında toplamda 10 tane şubemiz bulunuyor. 2019 yılındaki hedefimiz Avrupa yakasındaki şube sayımızı arttırmak. Ve insanlara WetClean sistemini anlatmak, onları sağlıklı tarafa yönlendirmek. Sarıyer’in bir ucundan Beşiktaş’ın bir ucuna kadar ücretsiz servis hizmetlerimiz var. Gerekli olduğu takdirde daha uzak yerlere de ulaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kanserojen madde kesinlikle kullanmıyoruz”

Kıyafetlerin temizlenme aşamasında kimyasal maddeler kullanmadıklarının altını çizen Şatıroğlu, “Üzerimize giydiğimiz kıyafetlerden cildimize hangi zararlı ürünlerin temas ettiğinden haberimiz yok. Hepimizin çocuğu var, onların geleceğini düşünüyoruz. İleriye dönük ciddi şekilde hastalıklara neden olabiliyor. Açıkçası firma olarak bu tarz olumsuzlukların önüne geçmek için çabalıyoruz. İnsanlar son yıllarda doğaya kaçıyor. Ülke olarak kalkınmamız için mutlaka doğaya sahip çıkmalıyız. Biz tüm bunları göz önünde bulunduruyoruz” diye konuştu.

“Eskiyi getir yeniyi götür”

“Bölgemizde beyaz yakalılar diye tabir edilen çalışanlar ağırlıkta olduğu için genelde gömlek, takım elbise, kaban ve ceket gibi ürünler ağırlıkta geliyor. Diyen Şatıroğlu, “Kendi bünyemizde terzi bölümümüzde var. Burada eşyaların tadilatları da yapılıyor. Deneyimli ustalarımız çalışıyor. Ülkemizdeki ekonomik şartlardan dolayı insanların alım güçleri biraz daha azaldı. Bu yüzden eski eşyaları tadilat yaparak kullanmaya başladı. Bu kapsamda “eskiyi getir yeniyi götür” mantığıyla hizmet veriyoruz” dedi.

Çocuğu olanlar dikkat!

Çocuklar için araçlarda bulunan oto koltukların hijyen olması gerektiğinin altını çizen Şatıroğlu, konuyla ilgili verdikleri hizmeti anlattı: “Özellikle çocuklarımızın geleceği için adımlar atıyoruz. Araçtaki oto koltuklarında bizim göremediğimiz bakteriler bulunuyor. Bunları çocukların güvenliği için organik leke çıkarıcılarla temizliyoruz. Uyurken yanağı değiyor, teni değiyor. Kirlenme durumunda kolonyalı mendil ile silinmesi hiçbir fayda getirmiyor. Çünkü o mikrop içine işliyor. Biz bu oto koltukları söküp hipoalerjenik ilaçlarla temizliyoruz. Bu işlemin maliyeti günlük hayatımızda harcadığımız miktarı geçmeyecek cüzi bir miktar. Büyük maliyetler değil. Civarda buna benzer hizmeti veren başka bir temizleme firması daha yok.”

Mashattan Sitesi Ticari Alanlar T103 Maslak

İletişim : (0212) 330 38 88