Sınırlı Sorumlu Oto Tamircileri ve Benzeri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Keskin,Derbent’te bulunan benzer isimli bir başka kooperatif ile yaşadıkları sorunu Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na anlattı.

“ Söz konusu arsayı 1988 yılında devrettik”

Kooperatifler arasında olduğu düşünülen bağlantının sebebini açıklayan Başkan Keskin, şu bilgileri verdi: “Derbent’te bulunan ve yıllarca tartışma konusu olan arsa, kooperatifimizin o dönemdeki başkanı rahmetli Nazmi Akbacıyönetimi tarafından 1985 yılında Necip Akar adlı şahıstan alınmış. Çıkan bir yasa sonucu hukuki engeller oluşmuş ve orası 1988 yılında Sınırlı Sorunlu Oto Sanatkarlar Konut Yapı Kooperatifi’ne devredilmiş. O zamandan beri bu arsayla bir alakamız yok.’’

“ Logo kaldırıldı, sadece isim benzerliği var”

“Logo ve isimlerin aynı olmasından dolayı biz onlara bir dava açtık” diyen Keskin, “Dava sonucunda logolarını kaldırdılar; fakat ismin evrensel bir olmasından dolayı mahkemeden kaldırılmaması yönünde bir karar çıktı. Böylece iki kooperatif arasındaki isim benzerliğinin önüne geçememiş olduk”ifadelerini kullandı.

“Benim o kooperatifle hiçbir alakam yok”

Konu ile alakalı olmamasına rağmen senelerdir hedef haline getirildiğini belirten Başkan Keskin, “Derbentte bulunan söz konusu arazinin bünyesinde bulunduğu kooperatifin 30 yıldır başkanlığını yapan Mahir Tevruz, her türlü olumsuz tepkiye karşı isim benzerliğinden de faydalanarak beni hedef gösteriyor. Beni tanımayan insanlar bu mesnetsiz iddialara inanıyorlar. Sizin aracığınız ile bir kez daha söylüyorum. Benim o kooperatifle hiçbir alakam yok. 40 yıllık dostlarım bile bu yalana inanarak bana sitem ediyorlar” dedi.

“Bunların derdi hizmet değil ticaret”

“Kamuoyunda yıllardır benim sorumlu gösterilmeme rağmen derbentte ikamet eden sakinlere destek oldum” diyen Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yerel ve merkezi yönetimin duruma el atması ve kalıcı bir çözümün bulunması gerekiyor. Yönetimin, vatandaşları çağırarak ‘Bu arsanın bedeli budur, bu meblağı getirin problem ortadan kalksın’ demesi lazım. Duyduğumuza göre yıllar önce vatandaşa söz vermişler. Fakat arsanın değerinin yüksek olması nedeniyle bu sözü yerine getirmiyorlar. Tabi araya büyük inşaat firmalarının girmesi de bunda büyük etken oldu. Kooperatif, ticari amacın güdüldüğü yer değildir. Fakat bunların derdi hizmet etmek değil ticaret yapmak” şeklinde konuştu.

“Derbentliler üçüncü sınıf vatandaş mı?”

Çıkarılan imar barışı yasasından yararlanmak için gereken yapı kayıt belgesine başvuru yapamayan Derbentlilere haklarının verilmesi gerektiğini vurgulayan Keskin, “Çıkarılan imar barışı yasasından Derbentli vatandaşlar neden yararlanamıyor? O insanların ne günahı var? Onlar üçüncü sınıf vatandaş mı? Gerekli düzenlemeler yapılarak Derbentlilerin mağduriyeti mutlaka giderilmeli. Hükümet yasal düzenlemeleri bir an önce hayata geçirilmeli. 30 yıldır ortada olan bir problemden bahsediyoruz. Bu konuda bir yetkim olsaydı hiç vakit kaybetmeden iki tarafı da mağdur etmemek kaydıyla sorunu çözerdim” diye konuştu.