İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, 452 polisin katılımıyla Sarıyer'de nefes kesen bir tatbikat düzenledi.

Tatbikatta Havacılık Şube Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü, Deniz Liman Şube Müdürlüğü, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu ekipleri katılıyor. Ekipler helikopterle inip arazi taraması yaptı. Kırmızı beyaz sis bombası atan polisler daha sonra Türk Bayrağı açtı.

Farklı alanlarda tatbikat yapıldı

Tatbikatlarda, uçak, gemi ve metro raylı sistemlere yönelik operasyonlar düzenlendi. Ayrıca, zırhlı araçların ve keskin nişancıların hedef bölgeyi görecek şekilde konuşlanması, helikopterlerin hedef bölgeye personel indirmesi, keskin nişancı, roket ve lav silahı atışlarıyla hedef bölgenin yumuşatılması ve hedefin imha edilmesi, özel harekat timlerinin helikopterle tahliyesi tatbikatları yapıldı.

"Her operasyonun arkasında iyi bir planlama ve yüksek disiplin vardır"

Özel harekat polisleri, tatbikat sonrası helikopterden iple sarkarak, tatbikatı izleyen İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ı selamladı. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul'un huzur ve güvenliğini, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla cansiperane vaziyette görev yaptıklarını belirten Aktaş, "Her operasyonun arkasında iyi bir planlama ve yüksek disiplin vardır. Özel Harekat Şube Müdürlüğümüz, bu disiplinli çalışmalar neticesinde 2021 yılında 1673 operasyona imza attı. Hepsine teşekkür ediyorum. Bir yıl boyunca devam ettikleri tatbikatların en sonuncusu olan 3 günlük 55 saat süreyle yaptıkları tatbikatın birinci aşamasında uçak ve gemi ile raylı sistemde metro ve metrobüsler üzerindeki operasyonlarını tamamladılar" dedi.

BİZİ TAKİP EDİN

Instagram: sariyerpostagazetesi

Twitter: sariyerposta