Yıllardır atıl vaziyette bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşın hizmetine sunulması amacıyla 2018 yılında yapımına başlanan Rumeli Kavağı Mahallesi'ndeki 3 bin 450 metrekarelik park, yapım aşamasının ardından bölge halkının etkinlik alanına dönüştü.

Park ile ilgili bilgiler veren İBB Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdür Yardımcısı Habib Koyuncu, "İnşaata başlanılmadan önce atıl durumda bulunmakta, halkın kullanımına kapalı bir alandı. Parkımızın toplam alanı 3 bin 450 metrekaredir" dedi.

PARKIN TAHSİSİNİ SALİH BAYRAKTAR SAĞLAMIŞTI

2017 yılında AK Parti Sarıyer eski İlçe Başkanı Salih Bayraktar'ın yoğun girişimleriyle Milli Savunma Bakanlığı’ndan İBB'ye tahsis edilen askeri alan üzerinde yapılması planlanan boğaz manzaralı park tamamlandı. Denize sıfır olan parkta; çocuk oyun alanları, dinlenme yerleri, spor aletleri, yeşil alanlar ve seyir terası bulunuyor.

MUHTAR DEMİRCİ'DEN BAYRAKTAR’A TEŞEKKÜR

18 Haziran 2018 tarihinde yaptığımız haberde Rumeli Kavağı Muhtarı Sinan Demirci, şunları söylemişti: "Mahallemiz için çok güzel bir alan olacak. Burada hem çocuklarımız oynayacak hem de halkımız boş zamanlarında gelip dinlenebilecek. Boğaz'a sıfır olması nedeniyle de görüntü güzelliğiyle birçok kişiyi buraya çekecek. Parkın yapılmasında başta AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

BAŞKAN GENÇ ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP ETMİŞTİ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri Görkem Kurşun ile Meltem Yücel Pir, Park ve Bahçeler Müdürü Gülcan Özdemir ve Rumeli Kavağı Mahalle Muhtarı Sinan Demirci, geçtiğimiz yıl park çalışmalarını yerinde incelemişti. Genç, saha şefinden konuyla alakalı bilgiler almıştı.

BENZER HABER: Rumeli Kavağı’na güzellik katacak park

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/siyaset/rumeli-kavagina-guzellik-katacak-park-h57077.html

BENZER HABER: RUMELİ KAVAĞI'NDAKİ PARKTA SONA GELİNDİ
HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/yasam/rumeli-kavagi-ndaki-parkta-sona-gelindi-h61833.html

SARIYER POSTA GAZETESİ