İstanbul büyükşehir Belediyesi’nin Sarıyer’e yatırımları devam ediyor. Çalışmalarına aralıksız devam eden İBB, Rumeli Kavağı’na yeni bir park yapıyor.

Rumeli Kavağı Mendirek’te askeriyeye ait alanda yapılacak olan parkta; çocuk oyun alanları, dinlenme yerleri, yürüyüş yolları, yeşil alanlar bulunacak. Rumeli Kavağı Muhtarı Sinan Demir’in çabaları sonucu harekete geçen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, bu isteği İBB’ye bildirmesinin ardından düğmeye basıldı. Yapılan alan çalışması sonrası park yapımına karar verildi.

İsim konusunda çalışmalarımız sürüyor

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Muhtar Demir, kaba inşaatı biten parkın 24 Haziran seçimlerinden sonra açılacağını söyleyerek,  “AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın girişimleri sonucu askeriyeye ait olan alan, İBB tarafından tahsis edilerek park yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda çalışmalar başladı. İsim konusunda şu an bir şey söylemek için çok erken ama Sarıyer’e, Rumeli Kavağı’na emek vermiş değerli birisinin ismini ölümsüzleştirmek istiyoruz. Çabalarımız bu yönde devam ediyor” dedi.

Muhtar Demir’den Bayraktar’a teşekkür

Demir, parkın açılması durumunda Rumeli Kavağı’na değer katacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Mahallemiz için çok güzel bir alan olacak. Burada hem çocuklarımız oynayacak hem de halkımız boş zamanlarında gelip dinlenebilecek. Boğaza sıfır olması nedeniyle de görüntü güzelliğiyle birçok kişiyi buraya çekecek. Parkın yapılmasında başta, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”