Sarıyer Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen “Kadın Emeği Pazarı” Kireçburnu Muhtarlığı önündeki Şeyh Edebali Park’ında halkın beğenisine sunuldu.

Kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaların sergilemesi amacıyla yaklaşık 20 stant kuruldu. 16-17-18 Mayıs tarihleri arasında sergilenen çalışmalar büyük ilgi gördü.

“Gönülden destek veriyoruz ve geleneksel hale getirmek istiyoruz”

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu’na konuşan Kireçburnu Mahalle Muhtarı Çağlar Çoşkun, “Kadınlarımızın çalışmalarına ilgi büyük. Bu etkinlik kadınlarımızın sosyo-ekonomik gelişimleri açısından çok önemli. El emeklerini burada sergilerken hem sosyal açıdan hem de maddi açıdan bir kazanç sağlıyor. Bu anlamda sosyal etkinliklere gönülden destek veriyoruz ve geleneksel hale getirmek istiyoruz. Yıl boyunca eğitim alarak bu çalışmaları bizlere sunuyorlar bu sebepten eğitmenlerimize ve katılım gösteren tüm kursiyerlere de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinlik ve eğitim hakkında gazetemize bilgi veren Halk Eğitim Usta Öğreticisi Ayşe Özdemir, “ Geçen yıl haftada 2 gün süren kursumuz bu yıl yoğun talep üzerine haftada 3 gün yapılmaktadır. El Sanatları kursumuzda amugurimi, takı ve örgü üzerine çalışmalarımız yıl boyunca devam etti. Bugün burada emeklerimizin karşılığını alıyoruz.” diyerek konuştu.

“Hayat yemek yapmaktan, çocuk bakmaktan ibaret değil”

Kadınların ev ekonomisine katkıda bulunması gerektiğini özelikle vurgulayan Ayşe Özdemir, “Hayat yemek yapmaktan, çocuk bakmaktan ibaret değildir. Kadın kendini geliştirmelidir. Bu anlamda kurslarımız herkese açıktır.”

Halkımızın etkinliklerden habersiz olduğunu ve bu tür projelerin daha fazla duyurulması gerektiğini belirten Halk Eğitim Usta Öğreticisi Ayşe Özdemir, “Burada sesimiz olduğunuz için Sarıyer Posta Gazetesi’ne çok teşekkür ederiz. Çalışmalarımızın duyurulması bizleri olumlu etkileyecektir.” diyerek sözlerine son verdi.