Geçtiğimiz günlerde megastar Tarkan’nın çevre kirliliği paylaşımı ardından şimdide usta oyuncu Yasemin Kay Allen'in ölü yunus balığı yavrusunun görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşması büyük ses getirdi.

Kilyos sahilinde yürüyüş yaptığı sırada kumsalda plastik atıklar ve ölü yunus balığı yavrusu gören Allen, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüleyerek, "Kilyos sahili kilometrelerce plastik atık dolu. Konteyner patlamış diye tahmin ediyorum. Burada ölmüş bir yunus balığı yavrusu görüyorsunuz içi plastik dolu. Plastik yemekten ölmüş. Bunun sorumlusu kim? Temizliğini kim üstlenecek? Sadece merak ediyorum. Yazıklar olsun. İçinde bir parça vatan, toprak sevgisi olanın şu görüntülerden sonra içi paramparça olur. Bu bir skandaldır, bu gerçek bir felakettir. Yetkilileri göreve çağırıyorum" şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

“Hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyoruz"

Allen’nin paylaşımı ardından, sabah saatlerinde plaj, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi ekiplerinin birlikte çalışması ile temizlendi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. "İBB ekipleriyle koordineli biçimde Kilyos - Gümüşdere'de yaratılan kirliliği temizlemek üzere bir araya geldik. Çevre bilincine sahip olmayan kişilerce ve gemilerin yaymış olduğu atıklar yüzünden sahillerin kirlenmesi tekrarlanabiliyor. Bu durumun tekrarlanmaması için kişilerin ve ilgili bütün kurumların iş birliği yapması ve kontrollerin sağlanması adına çağrımızı yeniliyoruz. Sosyal medyada paylaşarak hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyoruz."