2016 yılında dünyanın en geniş köprüsü olarak kullanıma açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü nedeniyle ortaya çıkan gürültü, bölge halkını isyan ettirirken, vatandaş ise derdini çözmek için muhatabını arıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılalı 5 yıl oldu ama çevre halkı düşünülmeden yapılan planlama ve inşaat bugün hala sorunlara sebep oluyor.

Yeterli ses paneline sahip değil

Sarıyer sırtlarında çoğunluğu kapalı sitelerden oluşan ve şehrin banliyösü olarak adlandırılan, merkezden uzak, sakinlerin birçok konuda fedakarlık yaparak huzur ve yeşil bir yaşam için tercih ettikleri bir bölge. Yaz mevsiminin hafta sonları haricinde normal şartlarda son derece sakin olan bu bölge öncelikle Hacıosman Tüneli ile hayata yaklaştırıldı. Ardından 3. Havalimanına yakınlığı ve olası doğal afetlere karşı yeni konut stoğu ve az katlı mimarisiyle yıldızı parladı. Son olarak yaşadığımız pandemi ve yasaklar ile  ultra zenginlerin de merceğine girdi ve fiyatlarda fahiş artışlar yaşandı.  Bugün ise bu muhitte yaşayanların isyanı 3. Köprüye ulaşan viyadüklerin yarattığı gürültü ile ilgili.  Konutlara bazı noktalarda sadece 30 metre mesafede yer alan viyadükler yeterli ses paneline sahip değil.

Talepleri; ses paneli

Dünyanın gelişmiş tüm ülkelerinde kullanılan ve hatta Avrupa ülkelerinde bölge  imara açıldığı anda önlem olarak önden inşaatı başlatılan ses panelleri;  otoban gibi yerlerden yaşam alanlarına gelen sesi azaltmaya yarıyor. Bölge halkı da yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını ve ses panellerinin yerleştirilmesini istiyor.

SARIYER POSTA