Yıllardır mülkiyet mücadelesi veren Derbentliler, açılan 4 plan iptal davasından 3'ünün karar aşamasının olduğu duruşmaya giderek, haklı taleplerini bir kez daha dile getirdi.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde görülen davaya; Derbent Mahalle Muhtarı Aydemir Görmez, Derbent Mahallesi Kooperatifi ve Derneği ile sınırlı sayıda mahalle halkı katıldı.

Görmez'den Derbentlilere çağrı

Adliye Önünde açıklama yapan Derbent Mahalle Muhtarı Aydemir Görmez, "Mahkemenin bizim açımızdan iyi geçtiğini düşünüyorum. İnşallah bundan sonra plan iptal davaları ile mücadele etmek zorunda kalmayız. Derbentlilere hep birlikte mücadele etme çağrısında bulunuyorum. Mahallemizi sahipsiz bırakmayın. Derbent'te yaşayan vatandaşların oturduğu evlerin tapularının Çamlıtepe-Derbent Kooperatifi'ne devri için çaba gösteriyoruz. Bundan sonra en büyük hedefimiz budur. Bundan sonraki süreçte İBB'de arazilerin devri çalışması başladı. Yani tapularımızı almamız için süreç başladı. Halkımızın kooperatifimize ortak olmaları çok önemli. Bu duruşmaya mahalle halkımızı temsil etmek için sınırlı sayıda arkadaşımızla geldik" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA