Sarıyer Belediye Meclisi aralık ayı 1. oturumu corona virüs önlemleri kapsamında Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun yönetiminde gerçekleştirildi. Gündemde yer alan 4 madde oy birliğiyle kabul edilerek, görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

Yaklaşık 1.5 saat süren oturumda ağırlıklı olarak gündem dışı konuşmalar yapılırken, AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun'un "AK Parti grubu olarak verdiğimiz gündem önerisiyle birlikte toplamda 4 gündem maddemiz var. Yine Sarıyer'in en büyük sorunlarını çözmek için çalışma yapılmadı. Sarıyer için proje ve çözüm üretelim" çıkışı dikkat çekti.

AK Parti'den köyler bölgesine muafiyet önerisi

Gündemdeki maddelere geçmeden önce AK Parti Meclis Üyesi Saim Kadıoğlu tarafından köyler bölgesi olarak adlandırılan Gümüşdere, Kısırkaya, Rumeli Feneri, Garipçe Mahallelerinin tamamının, Uskumruköy'ün ise köy ve yerleşik alanı kapsayan bir bölümünün kırsal mahalle olarak kabul edilmesini, geçimlerini tarım ve hayvancılık ile sağlayan vatandaşlara yönelik bina, arsa, arazi emlak vergisi ile bina, inşaat harçlarından muaf olması, içme ve kullanma suyu indiriminden yararlanmasına yönelik teklifin gündeme alınması için Meclis'e teklifte bulundu.

Oy birliğiyle komisyona havale edildi

AK Parti grubundan gelen bu teklif CHP grubunda farklı görüşlere neden oldu. Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun ile H. Serdar Sarıoğlu söz konusu kanunda eksikliklerin olduğunu ve altyapısı oluşturulmadan önerinin gündeme alınmasının doğru olmadığını belirtti. CHP'liler, "Bu gündem önerisi başka bir mahallede maddi durumu olmayan vatandaştan vergi alırken, bu mahallelerde yaşayan zengin insanlardan vergi alınmamasına neden olabilir" tezini savunurken, AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun ise, "Bu teziniz ne siz ne de biz vicdanımıza anlatamayız. Sarıyer Belediyesi'nin ve vatandaşlarımızın çıkarları doğrultusunda bir karar verebiliriz. Sonuç olarak nihai kararı komisyonlar veriyor. Bu konuyu da komisyonlarda görüşebiliriz "dedi. Ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Nizamettin Günel ise şunları söyledi: "Ben bu önerinin gündeme alınmasının ve komisyona havale edilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Bu öneri AK Parti tarafından getirildi diye reddedip daha sonra bizim gündeme getirmemiz doğru olmaz. Zaten bununla ilgili bir çalışmamız vardı fakat arkadaşlar daha erken davrandı." Bunun üzerine oturuma 5 dakika ara verildi. Kısa molanın ardından devam eden toplantıda önerinin gündeme alınmasına ve oy birliğiyle komisyona havale edilmesine karar verildi.

Oturumda ayrıca meclis üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 87’nci yıldönümü ile ilgili konuşmalar yaptı.

BİZİ TAKİP EDİN

Instagram: sariyerpostagazetesi

Twitter: sariyerposta