Kurs ve yayıncılık tecrübelerini okul sistemine aktarmaya karar verdikten sonra alanında uzman akademik kadrosu ve  'Bilgi, Birikim, Başarı' mottosu ile faaliyetlerini yürüten Elips Koleji'nde eğitim gören Eren Keleş, Türkiye'nin en önemli üniversiteleri arasında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı.

Eren Keleş, aylarca süren yoğun sınav maratonundan Elips Koleji'nin koçluk sistemine, sınava hazırlık programından kişiye özel kitapların yararlarına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Keleş, üniversiteye hazırlanan öğrencilere de önemli tavsiyeler verdi.

TÜRKİYE'DE İLK 16 BİN ARASINDA YER ALDI

2015 yılında kurulan ve Sarıyer'in önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan Elips Koleji, Etiler ve Sarıyer şubelerinde eğitimine devam ederken, bir öğrencinin daha hayalindeki üniversiteyi kazanmasını sağladı. Başarılı öğrenci Eren Keleş, 2020 yılında yapılan YKS'de milyonlarca öğrencinin arasında ilk 16 binde yer aldı.

"YOĞUN TEMPOYA AYAK UYDURMAK ZOR OLDU"

Sınava hazırlık sürecinde yaşadığı zorlukları anlatan Keleş, "Karşılaştığım ilk sorun bu yoğun tempoya ayak uydurmak oldu. Çok rahat geçen lise hayatından sonra bir anda böylesine ciddiyet ve hız ilk başlarda aşılamaz gibi görünse de 2-3 ay sonra bu sorun da ortadan kalkmış oldu. Bunun yanında gerek psikolojik gerek pandemi ile ilgili sıkıntılar süreci zorlaştıran diğer faktörler olsa da hepsinin üstesinden gelinebilecek sorunlar olduğunu sınav sonrasında anlamış oldum" ifadelerini kullandı.

"ELİPS KOLEJİ'NDE İSTEDİĞİM ORTAMI BULDUM"

Elips Kolejini tercih etmesinin nedenlerini anlatan Keleş, "İlk nedenim tabi ki vaat edilen kişisel ilgi ve alakaydı. Devlet lisesinden farklı olarak sınırlı kontenjan ve koçluk sistemi ilgimi çekti. Yapılan kişiye özel programlar, öğrencilerin bire bir ders alma haklarının olması, kişiye özel soru bankası kitapları oluşturmaları ve koçluk sistemi Elips Koleji'ni tercih etmemde önemli rol oynadı. Sınav maratonunda başarılı olabilmek için yeni bir ortama ve düzene ihtiyaç duyduğumu hissediyordum. Şanslıyım ki Elips Koleji'nde istediğim ortamı buldum" dedi.

"SADECE BUZDAĞININ GÖRÜNEN BİR KISMI"

Koçluk sistemini değerlendiren Keleş, "Koçluk sistemi bizim dersler konusundaki en büyük rehberimizdi. Ders çalışmaktan önemli bir şey varsa o da nasıl ders çalışacağındır. Koçluk sistemi bunu sağlamak için biçilmiş kaftandı. Fakat bu sadece buzdağının görünen bir kısmı. Derslerin dışında sene boyu psikolojik olarak bir çöküş hali hakim oluyor. Bunu aşabilmemde en büyük destekçim de koçtu" şeklinde konuştu.

"BİR SÜRE SONRA PİYASADA KİTAP BULUNAMIYOR"

Keleş, "Kişiye özel kitaplar, senenin sonuna yaklaştıkça yapılan analizlerin sonucunda sadece eksik olduğumuz konular ile ilgili bize verilmişti. Dönem sonunda herkes bu kaynakları bulmaya çalışırken, bizlerin kendimize ait özel kitaplarla ders yapmamız çok büyük avantajdı. Çünkü bir süre sonra piyasada kitap bulunamıyor. Siz istemesiniz bile bir süre sonra kendinizi bu durumda buluyorsunuz. Soru kalitesi de zorlama bir kitap olmaktan öteye taşımıştı" diye konuştu.

KELEŞ'TEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

Yeni dönemde sınava girecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Keleş, "Öncelikle sınava girecek öğrencileri çok zorlu bir sürecin beklediğini ifade etmek istiyorum. 'Zor değil, halledersin' diyenlerle Pollyannacılık oynamaya gerek yok. En çok yıpranacağınız sene olacak belki ama bunun karşılığını alacaklarına emin olsunlar. 'Olmuyor, gitmiyor' diye hissettiğinizde sınavdan sonraki günü hayal edin ve herkesin böyle süreçler geçirdiğini unutmayın. En önemlisi ise bence sınav anı. Çalıştığınız bir seneyi çöpe atabilirsiniz, çalıştığınızın fazlasını da alabilirsiniz. Psikolojinizi çok iyi yönlendirmeniz gerekiyor. Bu konuda profesyonel destek almayı dahi düşünebilirsiniz. Ben sınav anını daha iyi yönetebilsem çok daha iyi bir sonuç alabileceğimi düşünüyorum. Hayal ettiğiniz yerlere gelebilmek için de en önemli şart çok çalışmak. Çalıştıktan sonra düşünülecek şey ise psikoloji" ifadelerini kullandı.

'OKULHANE' UYGULAMASI

Sınav stresinin öğrenciyi yorduğunu ifade eden Keleş, şunları söyledi: "Sınava hazırlanan birçok öğrenci ev, okul ve sınavlara hazırlık kursu arasında mekik dokuyor. Bu da öğrenciyi fiziksel ve psikolojik yorgunluğa sürüklüyor. Elips kolejinde ise okulhane uygulamasını görmektesiniz. Yani hem okul hem sınavlara hazırlık kursu. Öğrencilerin hem fiziksel  hem psikolojik olarak daha az yorulmasını sağlıyor."

Konaklar Mah. Meşeli Sok. No: 19 4. Levent

GSM: 0545 218 66 98 - 0532 465 44 76

www.elipskoleji.com

SARIYER POSTA GAZETESİ