GSM: 0545 769 37 80

Plans Art Resim ve Sanat Atölyesi, çocuklara verimli, yaratıcı ve eğlenceli bir atölye ortamı sağlarken, akademik tavır ile de çağdaş, bilgili ve entelektüel bir gençlik için Tarabya’da faaliyetlerini sürdürüyor.

Eğitim sisteminin dar kalıplara sığdırmaya çalıştığı çocuklarını ‘yarış atı’ mantalitesi ile yetiştirmek istemeyen ailelerin, okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarının gelişimlerini sanat ile desteklemesi için Plans Art Resim ve Sanat Atölyesi’ne yoğun ilgi gösteriyor. Her köşesi sanat kokan atölyede; karakalemden seramiğe, yağlı boyadan çocuklar için resim çalışmalarına kadar birçok alanda eğitim veriliyor.

“6 YILLIK BİR SANAT ATÖLYESİ”

Sarıyer Posta’ya konuşan Plans Art Resim ve Sanat Atölyesi’nin ortaklarından Zerrin Şiriner, “Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü mezunuyum. Plans Art Resim ve Sanat Atölyesi 6 yıllık bir sanat atölyesi. Şuan bulunduğumuz binada ise 2 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Biz burada resmin dışında 3 boyutlu, kil ve grafik çalışmaları da yapıyoruz. Fakat ağırlık olarak akademik bir tavırla resim önceliğimiz. Güzel sanatlar okumak isteyen gençler için ve bu sanatı hobi olarak icra etmek isteyenlere yönelik faaliyetlerimiz bulunuyor” dedi.

“RESİM İÇİN FEDAKARLIK GEREKİYOR”

Resim yapmanın geliştirilebilir ve emek istediğini kaydeden Şiriner, “Resim yapmak tamamen geliştirilebilir bir yetenek. Kesinlikle çok çalışmak ve çok istemek ile alakalı bir durum. Tabi biraz da fedakarlık gerekiyor. Çünkü gerçekten uzun süre çalışmak ve sürekli tekrar yapmak gerekiyor. Atölyemize gelip ‘çöp adam çizemem’ diyenlerden bazıları sergi bile açtı. Bu yüzden biz resim yapmanın geliştirilebilir bir yetenek olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“SANAT İLE KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Şiriner sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yeniköy Mehmetçik Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapıyorum. 25 yıldır devlet okulunda ve Plans Art da eğitim veriyorum. Çocukların yarış atı gibi hazırlanması ve buna göre yaşamının belirlenmesi son derece yanlış. Bunda velilerin ve eğitim sisteminin payı var. Bizim burada yaptığımız şey bir kalıp içerisine sokulmaya çalışılan çocukları resim başta olmak üzere sanat ile kurtarmaya çalışıyoruz. Resmi ve diğer sanat dallarını sevdiriyoruz. Çok yetenekli ve başarılı öğrencilerimiz var. Fakat bu sınav sistemi içerisinde kaybolduklarını düşünüyorum. Plans Art Resim ve Sanat Atölyesi olarak biz bu çocuklara ne kadar dokunabilirsek bizim için ve öğrenciler için büyük avantaj olur” şeklinde konuştu.

“RUHLARINI SANAT İLE BESLEYECEĞİZ”

“Çocuklarımızın ruhlarını sanat ile besleyeceğiz” diyen Plans Art Resim ve Sanat Atölyesi’nin diğer ortağı Gamze Başaran ise, şunları söyledi: “Beykent Üniversitesi Resim Bölümü mezunuyum. Aynı zamanda resim sanat dalında yüksek lisans yaptım. Malum günümüz çağında çocukların büyük bir bölümü teknoloji bağımlısı olma yolunda ilerliyor. Okuldan geldikten sonra bilgisayar veya telefonu eline alıp saatlerce bırakmayan çocukları bundan kurtarmak istiyoruz. Buraya geldiklerinde hem kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar hem de sosyalleşecekler. Kısacası sanatın insana verdiği değeri, topluma kazandırdığı özellikleri daha da pekiştirmek istiyoruz.”

“KURS DEĞİL, SANAT ATÖLYESİ”

Plans Art Resim ve Sanat Atölyesi’nin akademik bir yapısı olduğunu vurgulayan Başaran, “Plans Art Resim ve Sanat Atölyesi olarak hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki üniversitelere portfolyo hazırlıyoruz. Aynı zamanda birçok öğrencimiz güzel sanatlar fakültesini kazandı. Her zaman vurguladığımız bir şey var. O da akademik tavır. Biz bu tavır içerisinde ilerliyoruz. Bir hobi, resim atölyesinden ziyade ciddi anlamda sanat okuluna doğru gidiyoruz. Buranın bir kurstan ziyade sanat atölyesi olduğunu da belirteyim” diye konuştu.

GENÇ RESSAMDAN RESİM SERGİSİ

Plans Art Resim ve Sanat Atölyesi’nin en başarılı ve dikkat çeken kursiyerlerinden Rüzgar Duyan,Ortaokul 5. sınıfa gidiyorum. Eylül ayından bu yana Plans Art Resim ve Sanat Atölyesi’ndeyim. İki yaşımdan bu yana resim yapıyorum. Annem yaptığım resimleri evimizin duvarına asıyordu. Ben de resim yapmayı çok sevdiğim için devam etmek istiyordum. O yıllardan bu yana da resim yapmayı sürdürdüm. Şubat ayında bir sergim olacak. Atölyede tuval olarak 9 resim yaptım. Daha da yapacağım. Bu sayısının 25 civarı olacağını düşünüyorum. Resim yapmak isteyen yaşıtlarıma tavsiyem hiç pes etmesinler. Çünkü çok çalışarak üstesinden gelebilirler” dedi.

“ÇOCUKLAR SANAT VE SPOR İLE YETİŞMELİ”

Çocukların sanat ve spor ile yetişmesi gerektiğinin altını çizen öğrenci velilerinden Lerna Mankeoğlu, şöyle konuştu: “Rüzgar yaklaşık 10 yıldır resim yapıyor. Ben bir çocuğun ruh ve beden gelişimi açısından hem sanatın hem de sporun çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ellerinden teknolojik aletleri düşürmeyen çocuklar değil, daha çok sanata yönelen bireyler olmalarını tercih ettiğim için oğlumu da resme yönlendirdim. Hem bir anne hem de öğretmen olarak çocuklarımızın bilgisayar oyunlarından uzak tutup onların sanata yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

MİNİK KURSİYERLERDEN ÖNEMLİ TAVSİYELER

Kursiyerlerden Belinay, “4 senedir Plans Art Resim ve Sanat Atölyesi’nde eğitim alıyorum. Güzel sanatları kazanmak istiyordum. Bu doğrultuda da çalışmalarımı sürdürdüm. İlk başlarda bir hobi olarak düşündüğüm için gelmiştim ancak fikrim değişti. Şuan da sanat tasarımı okuyorum. İkinci sınıftayım. Hedefim iyi bir üniversite kazanmak. Bu yüzden Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni istiyorum. Resim yaparken dış dünyadan kendimi soyutluyorum ve kendi dünyama kapanıyorum” diye konuşurken, Alya ise”9 yaşındayım ve Lycée Pierre Loti d'Istanbul da okuyorum. Ben de Eylül ayından bu yana atölyedeyim. Aslında ben resim yapmak istemiyordum. Ailem daha çok istiyordu. Ben spor ile ilgilenmek istiyordum. Fakat zaman geçtikte resim yapmayı çok sevdim. Resim yaparken kendimi başka bir yerde gibi hissediyorum. Arkadaşlarıma hiç pes etmemelerini ve kendilerine bir hedef koymalarını tavsiye ediyorum. Kendilerini her zaman güzele şartlandırmalılar” ifadelerini kullandı.

Tarabya Bayırı Cad. Dereiçi Sok. No: 13 Tarabya

GSM: 0545 769 37 80

Instagram: plansart

SARIYER POSTA