Sarıyer’in en çok sevilen muhtarları arasında yer alan Büyükdere’nin başarılı muhtarı Ali Yazıcı, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulundu.

Muhtarlık görevinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıkça söz ettiren ve yaptığı çalışmalarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Ali Yazıcı, yaklaşan yerel seçimler öncesi Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na konuştu.

Yaptığı çalışmalardan sosyal sorumluluk projelerine, Büyükdere İskelesi’nden muhtarların görevlerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Yazıcı’nın röportajından öne çıkanlar:

Sarıyer Posta’ya teşekkür

Sözlerine gazetemize teşekkür ederek başlayan Yazıcı, “Öncelikle vatandaşlarımıza kendimizi ifade etme fırsatı verdiği için Sarıyer Posta Gazetesi’ne teşekkür ediyorum. Bu makamda oturmama vesile olan, bizleri buralara getiren Büyükdere halkına şükranlarımı sunuyorum. Çocukluğumun geçtiği mahallemde muhtar olmak bana ayrı bir keyif veriyor” dedi.

“Vatandaş ile kurumlar arası köprü görevi görüyoruz”

Muhtarların yetki ve görevleri hakkında bilgiler veren Yazıcı, “Artık muhtarların evrak boyutu kalmadı. Büyükdere muhtarlığı olarak vatandaşlarımızın belediye, İSKİ, BEDAŞ vb. kurumlarla sorunu ve sıkıntısı olunca aralarında köprü görevi görüyoruz. Problemlerini ilgili mercilere taşıyoruz. Kısacası sorunları kökünden çözmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda muhtarlığın maddi boyutu yok denecek kadar azaldı” diye konuştu.

“O çocuk bu işe vesile oldu”

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinin ortaya çıkış hikayesini anlatan Yazıcı, “Benim çocuğum Mehmet İpgin Ortaokulu’nda okurken okul önünde bir çocuk görmüştüm. Ayakkabısı tamamen açıldığı için farklı bir iple bağlamıştı. Bundan çok etkilenmiştim. Eşime birkaç ayakkabı alıp okuldaki yardıma muhtaç çocuklara yardım etmek istediğimi söyledim. Bunu da birkaç arkadaşımla paylaştım ve bir anda ayakkabı sayısı iki yüzleri buldu. Tabi bu bizi çok sevindirdi. Daha sonra başka bir okulun öğretmeni biz ulaştı ve kendi okulundaki öğrencilere de yardım edip edemeyeceğimizi sordu. Bizde mahallemizde bulunan iş adamları ve sanatçılardan destek istedik. Bu sayede muhtarlığımızın mahallede ve ülke genelinde yaptığı yardımların başlangıcı oldu” ifadelerini kullandı.

Büyükdere’den Anadolu’ya kardeşlik eli

Yalnızca Büyükdere’de değil, Anadolu’nun birçok yerinde yardıma muhtaç insanlara yardım götüren Yazıcı, “Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e gidip Anadolu’da yardıma muhtaç çocuklara destek olmak istediğimi söyledim. Sağ olsun kendisi de destek verdi ve araç tahsis etti. Çankırı, Çorum, Şebinkarahisar, Bayburt, Niksar, Tokat, Amasya gibi illerin 16 tane köyüne giderek oradaki 279 tane çocuğumuzu tepeden tırnağa giydirdik” şeklinde konuştu.

Muhtar adaylarına kritik tavsiyeler

Yerel seçimlerde muhtar adayı olmak isteyenlere tesviyelerde bulunan Yazıcı, “Muhtar adayı olacak arkadaşlar seçimi kaybettikten sonra da vatandaşın düğününe de, cenazesine de, eğlencesine de gitmeye devam etsinler. Bunu sadece seçim süreci boyunca yapmasınlar. Önemli olan bu. 2 seçim kaybetmeme rağmen hep vatandaşlar ile iç içe oldum. Çünkü ben onlardan biriyim. Her zamanda öyle olacağım. Akabinde de 3. adaylığımda kazandım” dedi.

“Muhtar olarak bu durumdan utanıyorum”

“Beşiktaş-Eminönü’nden gelen yolcu motorları Büyükdere’ye uğramadan direkt Sarıyer İskelesi’ne gidiyor” diyen Yazıcı şunları söyledi: “Bundan sadece Büyükdere insanı değil, Çayırbaşı ve Kocataş halkı da mağdur. Büyükdere’den insanlar işine giderken sadece otobüse 4 defa biniyor. Yani 4 kere daha fazla para veriyor. Eğer ben bu mahallenin muhtarıysam vatandaşın çıkan paradan da sorumluyum. Tarihi iskelemizin zincirlerle ve kilitlerle kapalı olmasından dolayı 9 bin nüfuslu mahallenin muhtarı olarak utanıyorum.”

Yazıcı’dan, Salih Bayraktar’a çağrı

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’a çağrıda bulunan Yazıcı şöyle konuştu: “Muhtarlık görevini yaptığım sürece siyasi görüşümü yansıtmamaya çalışıyorum. Gazetenizin aracılığıyla bu sorunumuzu çözebileceğinden emin olduğum için AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’a çağrıda bulunuyorum. Özellikle Büyükdere, Çayırbaşı ve Kocataş halkı adına bu problemimizi çözmesini rica ediyorum. Bir telefon etmesiyle 3-5 gün içerisinde iskelemizin açılacağına eminim. Bu güce sahip olduğunu biliyorum.”

Benzer Haber:

https://www.sariyerposta.com/sariyer-haberleri/buyukdere-iskelesini-geri-istiyor-h58419.html