Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı, Sarıyer Sahilinde bulunan ve yaklaşık 6 yıldır kapalı olan Büyükdere İskelesi’nin yeniden faaliyete geçmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

“9 bin nüfuslu bir mahallenin muhtarı olarak utanıyorum” diyen Yazıcı, Büyükdere İskelesi’nin kapalı olmasından dolayı mahallelinin mağdur olduğunu söyledi.

“Konunun peşini bırakmayacağım”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Muhtar Ali Yazıcı, “Hiçbir geçerli sebep olmamasına rağmen 6 yıl önce iskelemiz kapatılmıştı. İskelenin kapalı olması sadece Büyükdere’de değil, Kocataş ve Çayırbaşı’nda oturan vatandaşlarımızı da mağdur ediyor. Beşiktaş - Eminönü’nden kalkan motor, her iskeleye uğruyor, fakat Büyükdere’ye uğramadan direkt Sarıyer İskelesi’ne gidiyor. Az önce saydığım mahallelerde oturan insanlar hem işlerine hem de evlerine gitmek için Sarıyer Merkez’e gitmek zorunda kalıyor. Giderken de dolmuşa para veriyor. Arkamızdan muhtarım diye seslenen insanlara karşı sorumluluğum var. O yüzden bu işin peşini bırakmayacağım. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.