Yenimahalle’de bulunan miadını doldurmuş olan harabe ev sadece yoldan geçen yayalar için değil, park ve seyir halinde olan araçlar için de tehlike arz etmeye devam ediyor.

Sarıyer Posta Gazetesi olarak geçtiğimiz sayılarda sık sık gündeme getirdiğimiz harabe yapılar, vatandaşlar için risk oluşturmayı sürdürüyor. Neredeyse tüm mahallelerde bulunan bu tarz yapılar, yalnızca insan sağlığını tehdit etmekle kalmıyor, olası maddi hasarlı kazalara da davetiye çıkarıyor.

Sarıyer Posta’dan yakın takip

Geçtiğimiz aylarda Yenimahalle’de harabe bir ev ile ilgili yaptığımız haber yetkililerin dikkatini çekmiş, belediye ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirilmişti. Mahalle sakinleri, çürümeye terk edilmiş ev ile ilgili yetkililerin önlem almasını bekliyor.

Mahalle sakinleri endişeli

Yenimahalle’den Rumeli Kavağı’na giden yol üzerinde bulunan yapı, ömrünü tamamlamasına rağmen ilgili merciler tarafından yıkılmamasının yanı sıra kazaları önleyici önlemlerin de alınmaması bölge halkının ve esnafının tepkilerine neden oluyor. Mahalle Muhtarı Ahmet Çınar, harabe evin branda ile kapatılması ve gerekli önlemlerin alınması için yoğun girişimlerde bulunuyor. Vatandaşlar ise yıkılmaya yüz tutmuş evin altından geçmemek için araba yoluna inmek zorunda kaldıklarını belirterek, can güvenliklerinin bulunmadığını söyledi. Mahalle sakinleri, yetkililerden harabe yapılara bir an önce çözüm bulmaları için çağrıda bulunuyor.

SARIYER POSTA