Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, vergi ve sigorta borcunun yapılandırma süreleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sigorta ve vergi borcu olanların yapılandırma için SGK’ya müracaat etmeleri gerektiğini belirten Bağlı, “Şunun altını çizerek belirtmek istiyoruz. Şu an bir ödeme beklemiyoruz, bir tahsilat beklemiyoruz. 31 Temmuz’a kadar sadece bize müracaat etmeleri yeterli. Dilekçe verip, evrak sayısı ve tarihi aldıktan sonra biz yapılandırma takvimlerini yapılandırma çerçevesini belirleyeceğiz. Ödemeleri ise 31 Ağustos’a kadar yapabiliyorlar. Onun için bugün ‘Elimde para yok, nakit tamamlayamadım’ diye gelmemezlik etmesinler. Sadece gelip bize dilekçe vererek müracaat etsinler yeterli” dedi.

Ödemelerin 6, 9, 12 ve 18 taksit şeklinde yapılacağını açıklayan Bağlı, borcunu peşin olarak ödemek isteyenler için şu bilgileri verdi: “31 Ağustos 2018’e kadar ben bunu nakit olarak peşin ödemek istiyorum diyorsa borcun anaparasını bir tarafa koyuyoruz. O güne kadar tahakkuk etmiş gecikme zammı ve gecikme cezasının yüzde 90’ını siliyoruz. Bugüne kadar hiçbir yapılandırmada olmayan bir imkân. Ben bir taksitle peşin ödemek istemiyorum ama iki taksit yapayım diyorsa o zaman gecikme zammı ve gecikme cezasının yüzde 50’sini siliyoruz.”