İstanbul Valiliği, Sarıyer'in de aralarından yer aldığı İstanbul'daki birçok ilçede yapılan asker uğurlama eğlencesi sırasında sosyal mesafe kurallarını ihlal eden, havaya ateş açan ve trafik seyrini tehlikeye düşüren şüphelilerin yakalandığını açıkladı.

Corona virüs salgınına karşı mücadele ettiğimiz bu günlerde özellikle asker uğurlama eğlencelerinde ortaya çıkan görüntü 'pes' dedirtiyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan görüntülerin üzerine emniyet çalışma başlatırken, İstanbul Valiliği'nden de açıklama geldi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Sarıyer, Arnavutköy, Bağcılar, Esenyurt ve Maltepe ilçelerimizde yapılan asker uğurlamaları sırasında; sosyal mesafe kuralını ihlal eden, silahla havaya ateş açan ve trafik seyir ve güvenliğini tehlikeye düşüren şüpheliler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yakalanmıştır. Olaya karışan şahısların her birine ayrı ayrı Hıfzıssıhha Kanunu ve Karayolları Trafik Kanunu'na muhalefet nedeniyle idari para cezaları uygulanmış, 3 sürücünün belgesi geçici olarak geri alınmış ve 3 araç trafikten men edilmiştir. Dün akşam saatlerinde Kağıthane ilçemizde asker uğurlaması bahanesiyle konvoy halinde Kağıthane Tüneli'nde trafiği tehlikeye sokan, maske takmayan ve sosyal mesafe kuralını ihlal edenler tespit edilerek, haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştır."

BENZER HABER: SOSYAL MESAFEYİ HİÇE SAYDILAR

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/yasam/sosyal-mesafeyi-hice-saydilar-h61605.html

SARIYER POSTA GAZETESİ