İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye iyilik seferberliği başlatırken, bir yardım eli de Uskumruköy Mahalle Muhtarı Şeyda Üst ve hayırsever Sarıyerlilerden geldi. Muhtar Üst öncülüğünde depremden olumsuz etkilenen İzmirliler için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar yarın sabah yola çıkacak.

Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Muhtarlar Derneği tarafından organize yardım kampanyasının yanı sıra Uskumruköy Muhtarlığı olarak yeni bir bağış kampanyası başlatan Mahalle Muhtarı Şeyda Üst, İzmir'deki depremzedelerin yaralarını sarmak için kolları sıvadı. 6 gönüllü ile yola çıktıklarını ifade eden Üst, Sarıyerlilerin kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

"YARALARINI SARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Yardım kampanyası ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na bilgiler veren Muhtar Üst, "Öncelikle İzmirli vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diliyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Kendi imkanlarımız dahilinde depremzedelerimizin bir nebze de olsa yaralarını sarmak için çalışıyoruz. Birkaç gönüllü arkadaşımız ile çıktığımız bu yolda hayırsever Sarıyerliler bizi yalnız bırakmadı. Yardım kampanyasına çok büyük ilgi gösterdiler. Sizlerin aracılığıyla bir kez daha teşekkür ediyorum. Kampanya kapsamında maske, kuru gıda, ıslak mendil, giysiler, battaniye, elektrikli soba, kahve makinesi ve çay makinesi gibi birçok malzeme toplandı. Toplanan yardımların teslim edilmesi sürecinde bizzat bulunacağım. Deprem bölgesine giderek yanlarında olduğumuzu göstereceğiz. Ayrıca AFAD, Atatürkçü Düşünce Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 6 kişilik gönüllü ekibimiz ile birlikte dağıtımları birlikte yapacağız. Bu kapsamda çadır kentte yaklaşık 1 hafta boyunca çalışacağız. Gerek alanlarda gerekse mutfakta emek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Üst, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim dışımızda Sarıyer'deki 37 mahalle muhtarı da kendi bünyelerinde dernek olarak bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Malzemelerin toplandığı araç cuma günü yola çıkacak. Fakat biz Uskumruköy Muhtarlığı olarak aynı amaçla fakat ayrı bir kampanya başlattık. O yüzden Sarıyer Belediyesi'nin tahsis ettiği araç yarın sabah saat 10.00'da muhtarlık binamızın önünden yola çıkacak. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun."

SARIYER POSTA GAZETESİ