Yaklaşık 11 yıl önce Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nın girişine konulan ve mahalle sakinlerinin büyük tepkisini toplayan baz istasyonunun, yapılan başvuruların ardından kaldırılmasına karar verildi.

Sarıyer’in birçok farklı noktasında bulunan ve genellikle mahalle sakinlerinin tepki gösterdiği baz istasyonları ile ilgili Kireçburnu’nda dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz yıllarda parkın girişine baz istasyonu konulması, mahallelinin tepkisini topladı. Baz istasyonunun sağlıkları için tehdit oluşturduğu için tepki gösteren Kireçburnu Mahalle Muhtarı Çağlar Coşkun ve bölge halkı ilgili mercilere başvurdu. 'Kanser olmak istemiyoruz' diyen mahalleli, baz istasyonunun kaldırılması talebinde bulundu. Halk, baz istasyonun mahallenin en kalabalık olan yerine konulduğunu belirtip, kanserojen etkisi olduğunu belirttikleriistasyonun şehirden uzak noktaya yerleştirilmesi gerektiğini savundu.

UZMANLAR UYARIYOR!

Baz istasyonuyla yaşama alanı arasında en az 10 metre mesafe bulunması şartına karşın ülkemizde buna uyulmadığına dikkat çeken uzmanlar, yakınlarında baz istasyonlar bulunanların Yargıtay’ın geçmiş dönemde “baz istasyonu kaldırılsın” ya da “şehir dışına taşınsın” kararları emsal gösterilerek dava açabileceğini söylediler.

SARIYER POSTA GAZETESİ