Sarıyer'deki araç sahipleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan sağanak yağmur ve dolu uyarısının ardından meydana gelebilecek hasarlara karşı araçlarını evlerinde bulunan halı, battaniye ve brandalar ile örttü.

Meteorolojiden yapılan şiddetli yağış ve dolu uyarısı üzerine Sarıyerliler araçlarının doludan zarar görmemesi için önlemler aldı.

ARAÇLARINI KORUMAYA ALDILAR

Şanslı olan vatandaşlar araçlarını kapalı yerlere park ederken, açıkta kalanlar ile farklı çözümlerle araçlarını korumaya çalışıyor. Sarıyerliler evlerinin önüne park ettiği aracının üstünü battaniye, halı, kilim gibi eşyalarla örttü.

VATANDAŞLARIN TEDBİRLİ OLMALARI İSTENDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1'inci Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarılarda dolu ve sağanak yağışın öğle saatlerinden itibaren etkili olacağı ifade edildi. Trakya kesimi ve İstanbul çevresinde çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olacağının tahmin edildiği bildirildi. Bu bölgede oturanların ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

SARIYER POSTA GAZETESİ