İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile kurulması kararlaştırılan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ Sarıyer’de oluşturuldu. Bu kapsamda ilçe jandarma, emniyet, Sarıyer Belediyesi, Kızılay Sarıyer Şubesi ile Sarıyer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde ekipler oluşturuldu.

Sarıyer Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıya; Kaymakam Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Işıktaş, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar, Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, Sarıyer İlçe Sağlık Müdürü Nilüfer Ataoğlu, Sarıyer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Ahmet Koç ve Sarıyer İlçe Nüfus Müdürü Nafiye Koçulu katıldı.

TOPLANTIDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Corona virüsü dünyayı etkisi altına alırken, Sarıyer’de de yüksek risk grubunda bulunan vatandaşlar için önlemler alınırken, ‘Sarıyer Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu’ kuruldu. Bu kapsamda ekipler evlerinden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını temin ederek kendilerine ulaştıracak. Ayrıca toplantıda önemli kararlar da alındı. Buna göre, ilçe 10 bölgeye ayrılırken, emniyet, jandarma ve belediye söz konusu bölgelerde yardımları ulaştıracak. Ayrıca Vefa Sosyal Destek Grubu’nun sekretaryasında 24 saat esasında göre Sarıyer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yeterli sayıda personel olacak. Bunların yanı sıra yetkililere ulaşmak isteyen Sarıyerliler 112, 155, 156, Sarıyer Belediyesi ve oluşturulan destek grubunu arayacak.

İŞTE ARANACAK NUMARALAR:

SARIYER POSTA