Corona virüse karşı alınan önlemler kapsamında 21 Mart’ta geçici süreliğine faaliyetleri durdurulan Sarıyer’deki berber, kuaför ve güzellik salonları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme takvimi kapsamında yeniden hizmet vermeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile berber, kuaför ve güzellik salonlarının yeniden faaliyete geçeceğini duyurmasının ardından Sarıyer’deki işletmeler kapılarını açtı. Yaklaşık 1,5 ay sonra iş yapmanın sevincini yaşayan esnaf, belirlenen kurallara da uyuyor.

KURALLARA UYGUN KİŞİSEL BAKIM

Bugün sabah saat 09.00’da dükkanlarını açan esnaf, randevu sistemiyle akşam 21.00'a kadar hizmet verecek. Kuaförler, berberler ve güzellik salonlarındaki personel maske kullanılırken, müşteriler ise yapılacak işleme göremaskeyi çıkarıyor. İşleme başlanmadan önce müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar dezenfekte edilirken, her işlem sonrası bu temizlik tekrarlanıyor. Ayrıca saç kesimi, yıkama, boyama vb. hizmetler esnasında kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzemeler olurken, her müşteri için ayrı malzeme olması sağlanıyor.

SARIYER BELEDİYESİ DÜKKANLARI DEZENFEKTE ETTİ

Sarıyer Belediyesi de haftalar sonra dükkanlarını açan işletme berber, kuaför ve güzellik salonlarını baştan aşağıya dezenfekte etti. Ekipler, çalışanların ve müşterilerin hijyenik bir ortamda bulunmaları için dükkanlarda belirli zaman aralıklarında dezenfekte çalışmasını sürdürecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ