Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde dışarıya çıkan 65 yaş üstü bazı Sarıyerliler, yasağın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle ellerindeki hoparlörden çalınan marşlar eşliğinde Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’nde tur attı.

Yaklaşık 2 aylık aranın ardından geçtiğimiz Pazar günü ikinci kez sokağa çıkan 65 yaş üstü Sarıyerliler, parklara ve sahillere akın ederken, bazı vatandaşlar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda dışarıda olamayacakları için bayramı erken kutlayarak, farkındalık yarattılar.

EVLERİNDEN COŞKUYA ORTAK OLDULAR

Taşıdıkları ses sitemi ile Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’nde marşlar eşliğinde tur atan Sarıyerlilere diğer vatandaşlardan da destek geldi. Evlerinin balkon ve pencerelerinden Türk Bayrağı sallayan vatandaşlar, coşkuya ortak oldu.

POLİS ‘ŞİKAYET VAR’ DEDİ

Marşlar eşliğinde sokakta gezen vatandaşlara Sarıyer polis ekiplerinden müdahale geldi. Bazı vatandaşlardan şikayet geldiğini ifade eden ekipler, marşların çalınmamasını istedi. Polislerin uyarısını dikkate alan Sarıyerliler, sessiz bir şekilde yürüyüşlerine devam etti.

SARIYER POSTA GAZETESİ