Güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar, balık avlamak için Kireçburnu Sahili'ne akın etti. Birçok vatandaş daha önceki günlerin aksine maske ve sosyal mesafe kuralına büyük oranda uyarken, bazı bilinçsiz ve duyarsız vatandaşların ise maskeyi doğru şekilde kullanmadığı dikkatlerden kaçmadı.

Günün erken saatlerinde Sarıyer Sahili'ne gelen balık tutkunlarının, aralarına 2-3 metre mesafe koyarak önlem aldıkları, maske ve hijyen kurallarına ise büyük oranda uydukları görüldü.

BİLİNÇLİ VATANDAŞLAR KURALLARA UYDU

Son haftalarda artış gösteren corona vakalarının önüne geçmek için önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda Sarıyer'de oltaları ile balık tutan vatandaşlar kurallara uyulmasına özen gösterdi. Bilinçli vatandaşlar geçtiğimiz haftalarda sosyal mesafe ve maske kuralının hiçe sayıldığı görüntülerin aksine kurallara uydu.

İŞTE GENELGE İLE GELEN YENİ KURALLAR

İçişleri Bakanlığı'nın corona virüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında "Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler" genelgesi yayınladı. Buna göre, gerekli yer işaretlemeleri (boya, yapışkan yer etiketi vb.) ilgili mahalli idare birimince ivedilikle yapılacak. Belirlenmiş her bir alan içerisinde sadece bir kişinin bulunması gerektiği olta balıkçılığı yapan vatandaşlara bildirilecek. Belediyelerce olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her bir alan için en az bir zabıta personeli, alan sorumlusu olarak belirlenecek. Alan sorumlusu olarak belirlenen zabıta personelince, kişilerin sadece belirlenmiş alanlar içerisinde olta balıkçılığı yapmaları sağlanacak. Bu alanlarda maskesiz bulunulmasına ve sigara içilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Uyarı ve ikazlara uymayan kişilere denetim ekipleri yaptırım uygulayacak. Amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı yapılan sahil bantları, denetim ekipleri tarafından düzenli şekilde kontrol edilecek. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem uygulanacak. Suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

SARIYER POSTA GAZETESİ