İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik hayata geçirilen 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması kapsamında Sarıyer'deki İstanbul Vilayetler Evi'nin önünde bir etkinlik gerçekleştirildi. Proje kapsamında artık ışıksız yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler yer alacak.

Etkinliğe; Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Işıktaş ve Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar da katıldı.

FARKINDALIĞININ OLUŞTURULMASI HEDEFLENİYOR

Trrafikte önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışmaların ardından bu kez de 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' uygulaması başlattı. Işıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyanacak. Böylece sürücülere ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' mesajı verilecek. Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ