Sarıyer İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, okulların yarıyıl tatiline girilmesiyle birlikte İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde anlamlı bir program düzenledi.

Kuran Kursu öğrencilerinin salonu yoğun ilgi gösterdiği program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda dünya birinciliği bulunan Nuruosmaniye Camii İmam-Hatibi Fatih Kaya, Buruc ve Alak surelerini okudu. Ardından İlçe Müftülüğü’nün 2018 yılı çalışmalarının tanıtıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

“Kurslarımız eğitimin dışında fonksiyonlara sahip”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, yarı dönemin hayırlara vesile olmasını ve bir dahaki dönemin Kuran’ı okuma, öğrenme ve anlama açısından bereketli geçmesini temenni etti. Kadıoğlu, “Sarıyer ilçemizde 2 bin 500 kişilik bir Kur’an Kursu ailesiyiz. Kur’an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önemli hizmet alanlarından biridir. Kurslarımız birer din eğitimi kurumu olmanın yanında eğitim sürecinde farklı fonksiyonlara da sahiptir. Huzur bulduğumuz arkadaşlıklar kurduğumuz mekânlardır. Yani milli birlik ve beraberliği pekiştiren, sevgi, saygı ve dostluk gibi bağları güçlendiren ve bir arada yaşama bilincinin oluşmasına katkıda bulunan eğitim yuvalarıdır. Bunun yanında kursiyerlerimiz dini bilgilenme, ibadet pratiklerini geliştirmektedirler. Ayrıca öğrencilerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın eserlerinden yararlanarak sahih dini kaynaklara dayalı dini eğitimi ile bilinçli bir dindarlığın inşasına katkıda bulunacaktır’’ ifadelerini kullandı.

“Kur’an kursu bilinen yanlışları düzeltiyor”

Programın konukları arasında yer alan Güngören Vaizi Nimet Yılmaz, “Kur’an kurslarına gelen kursiyerlerimiz öncelikle Kur’an öğrenmeyi, dini bilgilerini ve ezberlerini geliştirmeyi, ayrıca yanlış bilgilerini düzeltmeyi hedeflemektedirler. Bunun yanında kursiyerler, pratik ihtiyaçlarını giderme amacındadırlar. Hâlbuki öğrenmek istedikleri dini bilgileri günlük yaşantıda yetecek kadar edinmek yerine entelektüel derinliği de içermelidir.  Diğer taraftan kursiyerlerimiz dini sosyalleşme mekânı olarak gördükleri kurslarımızda ev rahatlığını ve sıcaklığını bulmaktadırlar. Gördükleri dini eğitimin yanında sosyalleşme,  psikolojik sorunları paylaşma ve bunlara çözüm arayışı gibi insani özelliklerin de yaşanıyor olduğu bir gerçektir. Bu durum kendini kurs zamanı dışında da görüşme ve dolayısıyla birbirlerinden kısa sürede hasta olma, vefat etme, sıkıntılı süreçler yaşama gibi- haberdar olmaları şekline göstermektedir” diye konuştu.

Program Nimet Yılmaz’a çiçek takdimi yapılmasının ardından, PTT Evleri Kuran Kursu Öğreticisi Nuray Kavraz tarafından edilen dualar, Orman Genel Müdürlüğü’nün fideleri ve hediye kitaplarının dağıtılmasıyla sona erdi.