Sarıyer Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ilçe protokol iftar yemeği bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sarıyer’in iş, siyaset ve spor dünyasından çok sayıda isim programa katıldı.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlene iftar programına; Sarıyer Belediye Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı İsmail Demir, Sarıyer Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun, şehit ve gazi yakınları ile iş dünyasının önemli simaları katıldı.

“Tek pirinç tanesini israf etmememiz gerekiyor”

İftar öncesi konuşma yapan Sarıyer Belediye Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz Sarıyer Belediyesi protokol iftarına teşriflerinizden dolayı Başkanımız Şükrü Genç, şahsım ve belediye çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum. Ramazan ayı, dillerde ifade edildiği gibi hoşgörü, sevgi ve barıştan çok daha öte bir anlam taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan yurttaşlar olarak bu duygu ve düşüncelerle hareket etmek zorunda olduğumuzu hiç unutmamamız gerekiyor. Gösterişten uzak iftar sofralarının halk ile birlikte paylaşıldığı, gönül sofralarının kurulduğu, zengin ve yoksulun birlikte orucunu açtığı bir Türkiye özlemini hepimiz söylüyoruz. Burada yapılması gereken şey söylemin dışında, bunu uygulamada da göstermek zorundayız. Ülkemizin etrafı yangın çemberi. Müslüman coğrafyasında iftarını açacak bir lokma ekmeği, bir yudum suyu olmayan binlerce insanın olduğunu unutmamak gerekiyor. Tek pirinç tanesini israf etmememiz gerekiyor. Bu düşünceler ile tuttuğunuz oruçların kabul olmasını diliyor,  yaklaşan Ramazan Bayram’ınızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Sarıyer Posta’ya yoğun ilgi

Masalarında bulunan Sarıyer Posta Gazetesi’ne yoğun ilgi gösteren konuklar, “Sarıyer ile ilgili haberleri sizin aracılığınızla öğreniyoruz” diyerek teşekkür ettiler.