FMV Işık Okulları Ayazağa Yerleşkesi’nde yaşayan kedilerin okul yönetimi tarafından kullanımı yasak olan kedi kapanları aracılığıyla yakalandığı ve kampüs dışına gönderildiğine ilişkin iddia gündeme bomba gibi düşerken, hayvan hakları savunucularından tepki geldi.

Yeşil Gazete isimli sitede yer alan habere göre, ismini vermek istemeyen bir öğrenci bu uygulamanın 10 yıldır devam ettiğini ve kendisinin de 14 aydır şahit olduğunu söyledi. Bu süre zarfı içerisinde kampüsteki 30 kedinin ortadan kaybolduğunu iddia eden öğrenci, kedilerin nereye gönderildiği konusunda bilgisinin olmadığını belirtti.

OKULUN GEREKÇESİ ÇOCUKLARDAKİ ALERJİ

Haberde yer alan bilgilere göre, kedilerin nereye gönderildiğine dair somut bilgiler bulunmazken, okul çalışanlarının kedilerin belediyeye teslim edildiğini, bazılarının ise Nişantaşı sokağına ve Boğaziçi Üniversitesi’ne götürüldüğünü söylediği iddia ediliyor. Gazeteye konuşan öğrenci, uygulamanın neden yapıldığını sorduğunda "Anaokulunda ve lisedeki öğrencilerin parmağını tırmalıyorlar. Alerjisi olan çocuklar ve velilerden şikayet alıyoruz" gibi cevaplar aldığını ifade etti.

KEDİ KAPANI KULLANMAK YASAK

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, sahipsiz hayvanlara ilişkin her türlü işlemin ve uygulamanın valilik, Orman Su İşleri Müdürlükleri ve belediyeler tarafından yapılabilir. Bunun dışındaki hiçbir kurum, kuruluş ve bireyin sahipsiz hayvanlara müdahale etme, toplama, kapanla yakalama veya bir yerden bir yere taşıma hakkı bulunmuyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ