On binlerce insanın ölümüne neden olan Covid-19 salgınına karşı ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de denetimler devam ediyor. Toplu taşıma araçlarından pazar yerlerine kadar yoğunluğun yaşandığı birçok alanda incelemeler sürerken, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde Tarabya ve Yeniköy'deki lokanta ile restaurantlar denetleniyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan genelge doğrultusunda kaymakam, belediye başkanı, kolluk kuvvetleri ve muhtarlarında denetimlerin içerisinde yer alması kararlaştırılırken, her mahalle için ayrı ekipler oluşturuldu. Sadece Sarıyer Posta Gazetesi'nin takip ettiği incelemeler gün boyu devam edecek. Denetimlere İstanbul Lokantacılar Odası temsilcisi de eşlik ediyor.

PERSONEL BİLGİLENDİRİLİYOR

Daha önce birçok mahallede AVM'ler, işyerleri, toplu taşıma araçları ve pazar yerleri denetlenirken, bugün ise Tarabya ve Yeniköy'deki lokanta ile restaurantlarda corona virüs salgınına karşı alınan önlemlere uyulup uyulmadığı incelendi. Denetimlerde alınan önlemleri inceleyen ekipler, işyeri sahiplerini ve personeli salgına karşı bilgilendirdi. Tarabya'daki Big Chefs'te denetimlere başlayan ekipler, alınan önlemlerden dolayı işyerine tam not verdi.

BİRÇOK AYRINTI DENETLENİYOR

İncelemelerde lokanta ve restaurantların masa düzeninden personellere, mutfak hijyeninden maske kuralına kadar birçok ayrıntı denetlenirken, tutulan tutanak sorumlu müdüre imzalatılıyor. Ekipler denetimler sırasında büyük bir eksiklik ile karşılaşmazken, işyerlerinin büyük oranda kurallara uyduğu görüldü. İşyerlerine gelen müşteriler ateşi ölçüldükten sonra içeriye alınıyor. Denetimlerde personelin ateşi ölçüldükten sonra verilerin tutulduğu kayıt defteri de inceleniyor. Ayrıca restaurantlarda müşterileri karşılayan valelerin de hijyen ve maske kuralına uyup uymadığı kontrol ediliyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ