Orman yangınlarında resmi ekiplerin yanı sıra görev alan gönüllülerin sayısı artmaya devam ediyor. Bu kapsamda yangın söndürme gönüllüsü olmak için başvuru yapan 150 adaya Sarıyer'de eğitim verildi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılında yangınlara etkin müdahale sağlamak için yangın söndürme gönüllüleri projesi başlatılmıştı. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen eğitimin ardından yazılı sınavı geçen 150 kişi daha yangın söndürme gönüllüsü olmaya hak kazandı.

Yangın söndürme tatbikatı yapıldı

Eğitimde adaylara yangına müdahale, iş güvenliği, orman yangınlarında kullanılan araçlarla ilgili teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Teorik eğitim bittikten sonra 150 adayla yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Alana küçük bir ateş yakılarak gönüllülerin olası bir yangında orman kahramanlarının gözetimi altında alevlere nasıl müdahale etmeleri gerektiği anlatıldı. Tatbikatta yangın anında neler yapılması ve ekipmanların nasıl kullanılması gerektiği de aktarıldı.

Toplam müracaat sayısı ise 2 bin

Tatbikat sonuna yazılı sınavdan 70 ve üzeri not alan adaylar, yangın söndürme gönüllüsü olmaya hak kazandı. Yangın gönüllülerinin eğitim ve alevlere müdahale ediş anı ise, havadan görüntülendi. İstanbul'da şu anda eğitimlerini tamamlamış 750 gönüllü var. İstanbul'da toplam müracaat sayısı ise 2 bin.

SARIYER POSTA