Sarıyer'de servis şoförlüğü yapan hayvansever Ahmet Altun, dört yıl boyunca aracının bagajında taşıdığı mama ve suyu gittiği güzergahta bulunan sokak hayvanları için yol kenarına belli noktalara bırakıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu şantiyesinde çalışan işçileri taşıyan servis şoförü Ahmet Altun, ormanda ve sokakta sahipsiz kalan hayvanlara yardımcı oluyor.

"İMKANLARIM ÖLÇÜSÜNDE BAKMAYA ÇALIŞIYORUM"

Altun, "Dört yıl önce bir köpek aldım eve. Hayvan sevgisi ondan sonra başladı. Aslında önceden de vardı ama bu kadar doğrusu şimdi gördüğüm zaman vicdanen rahatsız oluyorum. İmkanlarım ölçüsünde bakmaya çalışıyorum. Sonuçta ağzı var, dili var fakat konuşamıyorlar, ne istediklerini tarif edemiyorlar. Ama insanların da anlaması lazım. Kendi sokağında karşılaşırlarsa, fırsatını bulduklarında yolda gördüklerinde, ilgilensinler. Varsa bir kap su koysunlar. Bu şekilde hayvanlara yardımcı olurlarsa sonuçta onlar da can. Onlar da mutlu olur. En azından karnını doyurmuş olur, çok güzel bir duygu bu" şeklinde konuştu.Belediyelere de seslenen Altun, "Belediyeler, saha elemanı olarak bir veteriner, bir şoför görevlendirip sokak hayvanlarına, terk edilmiş hayvanlarla ilgilenirlerse çok güzel olur. Onlardan da bunu bekliyorum ben" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ