Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer öncülüğünde ilçede yaşayan sokak hayvanları için gönüllülerden oluşan 'Sokak Hayvanları Besleme Grupları Çalışma Komisyonu' kuruldu. Kısa sürede çalışmalara başlayan komisyon, sevimli dostlarımıza mama dağıtımı gerçekleştirdi.

Corona virüs salgını dolayısıyla getirilen kısıtlamalar ve insanların evlere kapanması nedeniyle patili dostlarımız yiyecek bulmakta zorlanıyor. Hayvanseverlerden oluşan komisyonun başkanlığına Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer tarafından Binnur Hattat getirildi. Sokak hayvanlarının yaşadığı zorlukların ardından Kaymamak Özer ve Sarıyer'deki hayvanseverler kolları sıvadı.

KAYMAKAM ÖZER'İ ZİYARET ETTİLER

Özellikle pandemi döneminde sokak hayvanlarının yiyecek bulma konusunda yaşadığı zorlukların ardından Sarıyer'deki hayvanseverler harekete geçti. Bu kapsamda Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Acar, Binnur Hattat ve hayvanseverler Kaymakam Özer'i makamında ziyaret etti.

SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİLER

Kurulan Sokak Hayvanları Besleme Grupları Çalışma Komisyonu, Kaymakam Özer ile birlikte ilk faaliyetini gerçekleştirdi. Bu kapsamda temin edilen mamaları sokak hayvanlarına dağıttı. Çalışmalar önümüzdeki süreçte de devam edecek.

HATTAT'TAN HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI!

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan Sokak Hayvanları Besleme Grupları Çalışma Komisyonu Başkanı Binnur Hattat, "İçişleri Bakanlığı'nın restaurant türündeki işletmelere yönelik kısıtlamalara ilişkin valilik ile kamu kurum ve kuruluşlara gönderdiği genelgenin de etkisiyle sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. İşletmelerde artan yiyecekler hayvanlara veriliyordu. Pandemi nedeniyle birçok mekan kapandı ve bu yüzden yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Bunun üzerine Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer'in öncülüğünde hayvanseverler olarak sevimli dostlarımızı beslemek için bir komisyon kurduk. Faaliyetlerimize başladık. Sizlerin aracılığı ile tüm yardımsever iş insanlarından, hayvanseverlerden ve özellikle mama satan işyerlerinden destek bekliyoruz. Pandemi sürecinde insanların dışında sokak hayvanları da çok büyük sıkıntılar yaşıyor" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ