Türkiye'de ilk corona virüs vakasının görülmesinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Dünya genelinde yüz binlerce insanın ölümüne neden olan Covid-19 pandemisi, Sarıyer'i de olumsuz etkiledi. İlçemizde çok sayıda kişi hayatını kaybederken, sağlık çalışanları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personeller 7/24 görevinin başındaydı.

2020 yılı corona virüs salgınının gölgesinde geçerken, 2021'de de pandeminin etkileri artarak devam ediyor. Covid-19 sürecinde Sarıyer'de de birçok can kaybı yaşanırken, salgının önüne geçebilmek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla yoğun bir çalışma yürütüldü. İşte Sarıyer'de corona virüs sürecinde yaşananlar...

COVİD SİYASETÇİLERİ DE VURDU

Sarıyer her ne kadar İstanbul'daki en az riskli ilçeler arasında gösterilse de, vaka artışı bir dönem yüzde 120’yi bulmuştu. Bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri ve muhtarlar corona virüse yakalanmıştı. Son olarak Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay'ın da Covid-19 testi pozitif çıktı.

EN ÖN SAFTA SAĞLIKÇILAR YER ALDI

Sarıyer'deki corona virüsle mücadelenin en ön cephesinde yine sağlık çalışanları yer aldı. 1 yıl boyunca 7/24 görev yapan sağlık personelleri, günlerce evlerine gidemedi. Gerek iş yoğunluğu gerekse virüs bulaştırma endişesi nedeniyle ailelerinden uzak kalan sağlıkçılar, Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Spor Kulübü tarafından kendilerine tahsis edilen yerlerde kaldı.

CORONA İLE YOĞUN MÜCADELE

Sarıyer Belediyesi'ne bağlı ekipler, tüm dünyayı saran corona virüs salgınına karşı pandemi sürecinden itibaren ilçe genelindeki ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürdü. İlçedeki ana cadde ve ara sokaklar, parklar ve bahçeler, işyerleri, ibadethaneler, tüm kamu kurumları, okullar, toplu taşıma araçları, taksiler, hastaneler, aile sağlığı merkezleri, konteyner ve kabinler detaylı temizlik sonrası dezenfekte edildi.

YARDIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

Covid-19 salgını çok sayıda kişinin ölümüne neden olurken, insanların alım gücünün azalmasına da neden oldu. Pandemi nedeniyle birçok işyeri kapanırken, vatandaşlar da işsiz kaldı. Bu kapsamda Sarıyer'de yardım seferberliği başlatıldı. STK'lardan Sarıyer Müftülüğü'ne, muhtarlardan Kızılay'a kadar birçok kişi ve kurum yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşıladı.

SARIYER POSTA GAZETESİ