İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı deniz polisleri, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İBB Zabıta Daire Başkanlığı Deniz Zabıta Amirliği ekipleri tarafından Tarabya ve Kireçburnu kıyı şeridi arasında olta balıkçılığı yapanlara yönelik ortak denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde İçişleri Bakanlığı genelgesi ve İstanbul Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararı doğrultusunda olta balıkçılığında pandemi tedbirleri kapsamında; 3 metre mesafe, maske kullanımı ve sigara içilmemesi, temizlik hususlarına dikkat edilmesi hususlarında uyarılarda bulundu.

BALIKÇILARA EL BROŞÜRÜ DAĞITILDI

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 5/2 Amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ hükümleri kapsamında avlanan balıklar incelendi. Buna göre boy, ağırlık, tür ve zaman yasağı açısından kurallara uymayan balıklar denize bırakıldı. Ayrıca amatör olta balıkçılarına İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan el broşürleri verilerek, bilinçli amatör avcılık hususunda bilgilendirme yapıldı. İBB'ye ait tekneyle de sahil boyu anonslar ile vatandaşlar uyarıldı.

SARIYER POSTA GAZETESİ