Sarıyerliler, son günlerde Marmara Denizi'nde görülen ve her geçen gün etkisini arttıran deniz salyasının Sarıyer sahiline ulaşma ihtimalinden dolayı endişe duyuyor. Peki müsilaj Sarıyer'e kadar gelir mi? Detaylar haberimizde...

Mikroorganizmaların deniz tabanında aşırı olmasından kaynaklandığı belirtilen müsilaj, Marmara Denizi'ni etkisi altına almaya devam ediyor. Adalar, Kadıköy ve Bostancı başta olmak üzere İstanbul'un bazı ilçelerinde sahillerin müsilaj ile kaplanmasının ardından gözler Sarıyer'e çevrildi.

İŞTE DENİZ SALYASININ NEDENLERİ

Deniz salyasının ortaya çıkma nedenlerini anlatan uzmanlar, "Marmara Denizi'nin mevcut koşullarından dolayı deniz salyası sorunu Sarıyer sahillerine ulaşması pek de mümkün görünmüyor. Marmara'da ortaya çıkmasının nedenleri; fosfor, azot ve oksijen azlığı, çevresindeki sanayileşme, kirlilik, göl tipi kapalı olması bu etkenlerin başlıca olanları" değerlendirmesinde bulundu.

"SARIYER'DE GÖZÜKME İHTİMALİ PEK YOK"

Müsilajın Sarıyer'e gelme ihtimalini değerlendiren uzmanlar, "İstanbul Boğazı'nda bu durumun yaşanması kolay değil. Çünkü Boğaz'da sürekli akıntı var. Müsilaj durgun sularda ortaya çıkıyor. Muhtemelen İstanbul Boğazı'nda buna benzer bir görüntü görmeyeceğiz. Marmara'dan Karadeniz'e giden bir dip akıntısı var. O dip akıntısının da Karadeniz'e bir şeyler taşıması pek ihtimaller arasında değil. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde deniz salyasının Sarıyer'de gözükme şansı pek yok" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ