İddiaya göre, Sarıyer'de 17 yaşındaki kız çocuğu dedesine ait olan emlakçı dükkanında 70 yaşındaki bir kişinin cinsel saldırısına uğradı. Genç kız başına gelenleri anlatmasının ardından mağdurun ailesi karakola gidip şikayetçi oldu.

Olay, geçtiğimiz yıl Sarıyer’de meydana geldi. 17 yaşındaki kız çocuğu dedesinin ortak olduğu emlakçı dükkanına ziyarete geldi. Dükkânda kız çocuğunun tek başına bulunduğu sırada yine aynı sokakta bulunan ve dedesinin arkadaşı başka bir dükkân sahibi genç kızın bulunduğu dükkâna geldi.

DÜKKÂNA GELİP KIZ ÇOCUĞUNU TACİZ ETTİ

Dükkanda bir süre duran 70 yaşındaki adam dükkan içerisinde perdeyle ayrılmış bölüme geçerek kız çocuğunu yanına çağırdı. Yaşlı adam genç kızın perdenin arkasına geçmesiyle istismar etmeye çalıştı. Neye uğradığını şaşıran genç kız bir süre yaşlı adamdan kurtulmayı başardı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Kız çocuğu yaşadığı olayı ailesine anlattı. Dedesinin arkadaşı tarafından istismar edilen kız çocuğu ve ailesi skandal olayın ardından karakola giderek şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine harekete geçen emniyet güçleri istismarcı şüpheliyi gözaltına aldı. Yaşlı adamın karakolda verdiği ifadesinde, kız çocuğunu torunu gibi gördüğünü, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını anlattı. İfadesinin ardından İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilen şüpheli ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilirken olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

22,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturma kapsamında olay anına tanık olan bir kişinin ifadesine başvurdu. Görgü tanığı olay günü genç kız ve yaşlı adamın dükkanın içerisinde bulunan perdeli kısımda bulunduğunu, bir süre sonra genç kızın ağlayarak çıktığını ve uzaklaştığını gördüğünü anlattı. Savcılık, yürütülen soruşturma sonunda şüpheli hakkında ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ ve ‘Çocuğa Karşı Cinsel Amaçla Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçları kapsamında 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Kaynak: Sabah