Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Tarabya'da bulunan Dardanel'in Genel Merkezi önüne yürüyerek, işçilerin çalışma şartlarını protesto etti.

Ellerinde 'Bu İş Yeri İşçilere ve Sağlığa Zararlıdır' ve 'Sağlıklı Çalışma Ve İnsanca Yaşam İçin Haydi Gıda-İş' yazılı pankartlarla protesto yürüyüşü gerçekleştiren gruba, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ile DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan'da destek verdi.

"KÖLELİK DÜZENİNE SON VERİN"

Corona virüs salgını sürecinde çalışma şartlarının ağırlaştığını ve işçilerin hastalık riski ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden grup, Dardanel'de çalışmaya 15 gün ara verilmesini talep etti. DİSK üyeleri, tüm çalışanlara ve ailelerine test yapılmasını isterken, karantina uygulamasının da hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Okunan basın açıklamasında, " Kapitalizm çarkları işçi kanıyla, canıyla döndürüyor. İşçilerin sağlığını düşünen yok, işçilerin ölmesi onların umurunda değil. Her şey daha fazla üretim, daha fazla kar için. Kapalı devre çalışma adı altında kölelik düzenine son verin. Dardanel işçisi yalnız değildir" ifadelerine yer verildi.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto, okunan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

SARIYER POSTA GAZETESİ