İstanbul’un balıkçılık alanında en önemli ilçesi olan Sarıyer, yepyeni bir tesise kavuşuyor. Sarıyer Belediyesi tarafından Maden Mahallesi’nde yapımı tamamlanan balıkçılar çarşısında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Genç, yeni tesisin 18 Mart’ta faaliyete geçeceği müjdesini verdi.

SARIYER_BALIKÇILAR_ÇARŞISINA_KAVUŞUYOR (4)

Balığın ve balıkçılığın kenti Sarıyer’de, özlem duyulan balıkçılar çarşısı Maden Mahallesi’nde açılıyor. Sarıyer Belediyesi olarak yapımına devam edilen çarşı projesinin inşaatında incelemelerde bulunan ve bölgede faaliyet gösteren balıkçı esnafı ile biraraya gelen Başkan Genç, uzun zamandır planladıkları projeyi bir an önce açmak için duyduğu heyecanı dile getirdi. Başkan Genç yaptığı açıklamada, “Burayı çok uzun zamandır planlıyorduk. Önemli bir noktada olan yerimiz ön görünümde olduğuiçin izin alma konusunda biraz sıkıntı yaşadık. Eskiden burada Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı kliniğimiz vardı. İhtiyaca cevap vermiyordu ve o nedenle yıktık. Şimdi ise herkesin hijyenik bir ortamda balığını alıp, pişirteceği bir yer olacak. Dışarıdan da balık getirenler faydalanabilecek. Balıkçı çarşısı yapıyoruz. Çok güzel bir ortam oluşturmak için çalışıyoruz. Mutfağı, pişirme alanı, yemek salonu, balık tezgahları ve manavının yanı sıra otoparkı da bulunuyor. Mevcut olarak balık satışı yapan esnafımıza 14 Mart’ta teslim edeceğiz ve 18 Mart’ta açılışı gerçekleştireceğiz. Sarıyer çok güzel bir ilçe. En fazla kar, yağmur Sarıyer’e yağar ama güneşin en güzeli de, balığın en güzeli de Sarıyer’dedir” şeklinde konuştu.

SARIYER_BALIKÇILAR_ÇARŞISINA_KAVUŞUYOR (6)

Çarşamba günleri kurulan semt pazarının girişinde yapımı devam eden balıkçılar çarşısında 1 mutfak ve pişirme alanı, yemek salonu, 4 balık satış tezgahı ve 1 manav bulunacak.