Sarıyer Kaymakamlığı öncülüğünde kurulan Rumeli Hisarı Vefa Sosyal Destek Grubu, Mahalle Muhtarı Çetin Karayılan ve gönüllüler ile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Corona virüs salgını ve geçtiğimiz Ramazan ayı boyunca mahalledeki özellikle ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Rumeli Hisarı Vefa Sosyal Destek Grubu, mahalle sakinlerinden tam not aldı.

"MAHALLEMİZİN TAKDİRİNİ KAZANDIK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Muhtar Çetin Karayılan, "11 Mart'ta küresel salgının ülkemize sıçraması ile birlikte Sarıyer Kaymakamlığı'ndan Vefa destek Grubu kurulacağı haberleri üzerine hızlıca HİSARDER, HİSARKOOP ve Rumelihisarı Muhtarlığı olarak bir araya gelerek, 15 kişilik vefa destek grubumuzu kurmuş olduk. Bu grubun kurulması için kesinlikle siyasi görüş ve etnik, mezhepsel ayrım gözetmeksizin tüm mahallemizin kapsayıcılığına önem verdik. Mahallemizin bu konuda takdirini kazanmış olduk. Daha sonra bu birlikteliği duyan Boğaziçi Üniversitesi'nden bir grup öğrenci bize dahil olmak istedi ve memnuniyet ile aramızda katılmalarını sağladık. İlk etapta 65 yaş üzeri büyüklerimizin alışveriş ihtiyaçlarını karşılamakla görev ve hizmete başlamış olduk. Pandemi sürecinin uzun bir süreç olacağı belli olunca mahallemizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için kolları sıvadık. Mart ayının son haftasında kendi aramızda topladığımız maddi fon ile mahallemize İlk temasımız başlamış oldu" ifadelerini kullandı.

KARAYILAN'DAN ADALET VURGUSU

Karayılan, "Daha sonra bu örnek davranışımızı gören ve duyan mahalle esnaflarımız ile bütünleşerek, mahallemizdeki hayırseverlerden ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı başardık. İhtiyaç sahiplerimizin belirlenmesini her akşam üstü yaptığımız durum tespiti ve değerlendirme toplantılarını hep birlikte yaparak, adaleti bir şekilde davranmayı esas aldık. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde Mahallemizdeki 65 yaş üzeri büyüklerimiz başta olmak üzere acil ilaç, gazete, alışveriş, ekmek vs. karşılaşmayı hedefledik ve başardık. Salgın sürecinin ilk başından itibaren tüm genelge, uygulama ve düzenlemeler mahallemizin WhatsApp grubunda an itibariyle yayınladık. Mahallemizdeki vaka sayısı ( Pandemi süreci boyunca 3 kişi) konusunda ad soyad ve adresleri bu grupta paylaşılarak, mahallemize tedbir bakımından bilgi sağlandı. Mahallemizde bizim bu koşuşturma süreci sonrasında başta Sarıyer Belediyemiz, İBB, AK Parti ve CHP'den gelen erzak yardımları ile mahallemizdeki yardım işleri maksimum düzeye çıktı. Vefa destek grubu olarak hizmete ve göreve, pandemi sonrasında da devam edeceğini mahallemize bilgi düzeyinde verdik. Mahallemiz bu birliktelikten oldukça memnun" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ